GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σεξουαλικές επαφές: Τι ισχύει με τη συχνότητα, τα τρία βασικά ερωτήματα

Υπάρχει… φυσιολογικό στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών;


Υπάρχει… φυσιολογικό στη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών;

Μια φορά την εβδομάδα; Δύο; Κάθε μέρα ή σύμφωνα με τη διάθεση; Τι ισχύει με τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών;

Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις και σύμφωνα με την καθηγήτρια σεξουαλικής εκπαίδευσης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, dr. Kristen Mark, τίποτα δεν είναι δεδομένο ή «φυσιολογικό».

Η συχνότητα όπως επισημαίνει είναι μετρήσιμη μεν, αλλά δεν εξασφαλίζει την ποιότητα.

Τρία βασικά ερωτήματα ωστόσο που μπορεί να θέσει ο καθένας στον εαυτό του μπορούν να μας κάνουν να αναλογιστούμε κατά πόσο η ποσότητα σχετίζεται με την ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής, σύμφωνα με το ygeiamou.gr:

Υπάρχει φυσιολογικό;

Μπορεί οι σχέσεις να διαφοροποιούνται με τον καιρό, αλλά κάθε ζευγάρι διατηρεί έναν σεξουαλικό ρυθμό.

Πάρτε λίγο χρόνο να παρατηρήσετε, αν νιώθετε πως έχετε βγει από το ρυθμό σας, για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό:  Η συχνότητα του σεξ είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη; Υπάρχει κάτι που έχει γίνει και έχει οδηγήσει σε αυτή τη κατάσταση;

Συμβαίνει κάτι άλλο;

Η συχνότητα του σεξ μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μετάβαση στην μητρότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συχνότητα του σεξ λόγω του άγχους και λόγω των σωματικών αλλαγών.

Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, η μετάβαση στην πατρότητα και τη μητρότητα δεν άλλαξε την σεξουαλική ικανοποίηση, αλλά τη συχνότητα του σεξ.

Έχετε παρατηρήσει πως όσο πιο ικανοποιημένοι είστε σε μια σχέση τόσο περισσότερο σεξ κάνετε;

Ή ακριβώς επειδή κάνετε συχνά σεξ σας κάνετε να νιώθετε χαρούμενοι στη σχέση σας;

Δεν εύκολο να διακρίνουμε τι έρχεται πρώτο όμως οι επιστήμονες ήδη έχουν συνδέσει τη σεξουαλική μας ζωή με την ποιότητα της σχέσης μας.

Γιατί άλλωστε να κάνετε σεξ με τον σύντροφο σας αν δεν νιώθετε κανέναν ενθουσιασμό;

Οπότε θα πρέπει να αναρωτηθείτε και σε αυτή την περίπτωση αν έχει γίνει κάποια αλλαγή στη σχέση σας που έχει επηρεάσει τη συχνότητα.

Σας προσφέρει ικανοποίηση το σεξ;

Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική σύμφωνα με τις έρευνες, σημαντικότερης και της συχνότητας.

Μια έρευνα συνέκρινε τη σεξουαλική πράξη ομόφυλων και ετεροφυλόφυλων ζευγαριών και παρατήρησαν ότι η διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ήταν μεγαλύτερη στα γυναικεία ομόφυλα ζευγάρια παρότι σε οποιοαδήποτε άλλη ομάδα και αυτό μάλλον επηρεάζει θετικά την σεξουαλική ικανοποίηση.

Ακόμα κι αν δεν κάνετε συχνά σεξ, θα βοηθήσει να αναρωτηθείτε κατά πόσο νιώθετε ικανοποίηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Αν παίρνετε μεγάλη ευχαρίστηση, ίσως να μην χρειάζεστε την ίδια συχνότητα σε σύγκριση με κάποιον που παίρνει λιγότερη ικανοποίηση αλλά κάνει πιο συχνά σεξ.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα έρευνα που μεταφέρει το ygeiamou.gr αναφέρει πως στα ζευγάρια που έκαναν σεξ περισσότερες από μια φορές την εβδομάδα η σεξουαλική τους ικανοποίηση δεν αυξήθηκε.

Τα ζευγάρια που έκαναν σεξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα παρατήρησαν μείωση της ικανοποίησης.


























 

Δεν υπάρχουν σχόλια