GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέες γερμανικές εταιρείες επενδύουν σε φωτοβολταϊκά έργα στον Έβρο

Την είσοδό τους στην εγχώρια αγορά των ΑΠΕ ανακοίνωσαν δύο γερμανικές εταιρείες που προχώρησαν στην σύσταση κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δύ...


Την είσοδό τους στην εγχώρια αγορά των ΑΠΕ ανακοίνωσαν δύο γερμανικές εταιρείες που προχώρησαν στην σύσταση κοινοπραξίας για την ανάπτυξη δύο φωτοβολταϊκών έργων σε Βόλο και Έβρο αντίστοιχα. 

Πρόκειται για περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν σταθερά το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά πράσινης ενέργειας, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων, δεδομένου ότι από την ανακοίνωση ως την υλοποίηση των έργων υπάρχει απόσταση που πρέπει να «διανύσει» ένας επενδυτής.

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για τις γερμανικές εταιρείες KGAL και Pfalzsolar, οι οποίες προχώρησαν στην σύσταση κοινοπραξίας με σκοπό την ανάπτυξη και την κατασκευή δύο φωτοβολταϊκών πάρκων, συνολικής ισχύος 176 MW, στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ένα πάρκο, ισχύος 81 MW θα κατασκευαστεί στο Βόλο και το δεύτερο, ισχύος 95 MW στον Έβρο.

Η ολοκλήρωση και σύνδεση στο δίκτυο του πάρκου στο Βόλο αναμένεται στα τέλη του 2023 και αντίστοιχα το φθινόπωρο του 2024 για το πάρκο στον Έβρο.

Ξεχωρίζοντας τους λόγους που οδήγησαν στην λήψη της απόφασης για επενδύσεις στην Ελλάδα, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων KGAL σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως η Ελλάδα πρόσφατα υιοθέτησε μια σειρά μέτρων σε ευθυγράμμιση με τους φιλόδοξους στόχους επέκτασης της εγχώριας ηλιακής ισχύος κατά 1.3 GW ετησίως, κατά μέσο όρο, μέχρι το 2030.

Ταυτόχρονα, πρόσφατα υιοθετήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο για την απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας και την χρονική της συρρίκνωση από τα πέντε χρόνια στους 14 μήνες. «Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι οι σταθερές ταρίφες που διασφαλίζουν οι επενδυτές μέσω των διαγωνισμών», εξηγεί ο Michael Ebner, Εκτελεστικός Διευθυντής της KGAL Investment Management.

Προσθέτει, ωστόσο, ότι η εταιρεία εξετάζει την προοπτική της σύναψης διμερών συμβολαίων (PPAs) ή ακόμη την απευθείας πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας στην spot αγορά. «Είμαστε εξαιρετικά τοποθετημένοι με την Pfalzsolar καθώς μπορούμε να δημιουργήσουμε πολύ ελκυστικές αποδόσεις σε κάθε πιθανό σενάριο».

Σημειώνεται ότι η Pfalzsolar θα αναλάβει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία των φωτοβολταϊκών σταθμών με τοπικούς  συνεργάτες. Μετά την είσοδο της εταιρείας και στην ελληνική αγορά, η KGAL πλέον έχει παρουσία σε 12 Ευρωπαϊκές χώρες, διαθέτοντας ένα χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων με «βιώσιμες υποδομές».  

  • Πηγή:energypress.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια