GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Καταγγέλλει ξυλοδαρμό ο πρόεδρος των Πομάκων- «Πιθανόν τους έστειλαν οι Γκρίζοι Λύκοι»

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ακραία εθνικιστικά στοιχεία καταγγέλλει πως έπεσε ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ.


Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ακραία εθνικιστικά στοιχεία καταγγέλλει πως έπεσε ο πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ.

Ο κ. Αχμέτ μίλησε για το περιστατικό στην ιστοσελίδα ethnos.gr και ερωτώμενος για την ταυτότητα των δραστών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν σχέση με ακραία στοιχεία στην Άγκυρα.

«Υποπτεύομαι τους δράστες αλλά δεν είμαι σίγουρος. Μόνο το πρόσωπο του ενός είδα. Πιθανόν να είναι σταλμένοι από τους Γκρίζους Λύκους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ιμάμ Αχμέτ είναι έντονα δραστήριος στα θέματα της κοινότητας των Πομάκων και πολλές φορές έχει στηλιτεύσει τη στάση της Άγκυρας και τους χειρισμούς του Ερντογάν στα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας και των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Είναι, εξάλλου, και διευθυντής της εφημερίδας Ζαγάρισα που ασχολείται με ζητήματα ενδιαφέροντος των Πομάκων της περιοχής της Ξάνθης και όχι μόνο.

Πρόσφατα έστειλε ανοιχτή επιστολή και στον Ταγίπ Ερντογάν εκφράζοντας «την ανησυχία του για τον ολισθηρό δρόμο του επεκτατισμού στον οποίο βαδίζει ο Τούρκος Πρόεδρος».

Παράλληλα, είχε πρωτοστατήσει σε ενέργειες για τη μη πραγματοποίηση της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα πομακοχώρια τον Μάιο του 2021.

  • «Μου την είχαν στημένη»

Αναφορικά με το περιστατικό ξυλοδαρμού που καταγγέλλει δήλωσε στο ethnos.gr:

«Μου την είχαν στημένη έξω από το σπίτι μου. Ούτε και εγώ ξέρω πώς επέζησα από τις μπουνιές που έφαγα στα πλευρά και στο κεφάλι», δήλωσε στο ethnos.gr o Ιμάμ Αχμέτ.

«Είδα περίπου 3-4 άτομα να με χτυπούν με κλωτσιές περίπου 50 μέτρα έξω από το σπίτι μου», πρόσθεσε μιλώντας στο ΕΝΑ Channel.

Ο κ. Αχμέτ κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία. Σχηματίστηκε δικογραφία από την οποία προκύπτει ληστεία με μικρό χρηματικό ποσό και χρήση σωματικής βίας χωρίς να δίνονται πολλές λεπτομέρειες για το συμβάν.

Η Αστυνομία βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης των δραστών.

  • «Πέταξαν σφαίρα στο μπαλκόνι μου»

Σύμφωνα με τον Ιμάμ Αχμέτ δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται απειλές και επίθεση.

Παλιότερα, όπως καταγγέλλει ο ίδιος βρήκε σφαίρα στο μπαλκόνι του. «Πέταξαν σφαίρα στο μπαλκόνι μου και την βρήκε το 6χρονο εγγόνι μου. Είπα ότι είναι δική μου για να μην ανησυχήσω την οικογένειά μου», σημείωσε.






































Δεν υπάρχουν σχόλια