GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί έρχεται στη Θράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο μαραθώνιος των 90 ημερών του Πρωθυπουργού, έχει ξεκινήσει με ξεκάθαρη στόχευση να επικοινωνήσει σε κάθε περιφέρεια της χώρας.


Ο μαραθώνιος των 90 ημερών του Πρωθυπουργού, έχει ξεκινήσει με ξεκάθαρη στόχευση να επικοινωνήσει σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Ιδιαίτερης βαρύτητας αναμένεται να είναι η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία όπου αναμένεται να συνδυάσει τα μηνύματα κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού με την παρουσίαση ενός κυβερνητικού έργου

Ο μαραθώνιος των 90 ημερών του Πρωθυπουργού, έχει ξεκινήσει με ξεκάθαρη στόχευση να επικοινωνήσει σε κάθε περιφέρεια της χώρας, το κυβερνητικό έργο, αλλά και την προγραμματική του πρόταση για την επόμενη τετραετία. Πρώτοι σταθμοί της πυκνής ατζέντας των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα.

Η επιλογή αυτών των περιοχών μόνο τυχαία δεν είναι, αφού τα μηνύματα, που εκπέμπονται έχουν τρεις βασικούς πυλώνες: τα εθνικά θέματα, την ενεργειακή κρίση και το σύνολο του κυβερνητικού έργου. Η νέα επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θράκη δεν έχει μόνο προεκλογικό άρωμα-όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές- αλλά και έναν συμβολικό χαρακτήρα σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι «στο κόκκινο» και με τους Τούρκους να ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά στη έντασης. Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια οι Τούρκοι έχουν ψηλά στην ατζέντα το θέμα περί «Δυτικής Θράκης» και συνεχώς θέτουν ζήτημα «τουρκικής» μειονότητας, η οποία κατά τα λεγόμενα τους καταπιέζεται καθώς η Ελλάδα παραβιάζει συνεχώς τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το γεγονός ότι παράλληλα με την άτυπη προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα εξελίσσεται και η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν, μάλιστα, να βρίσκεται στα «σχοινιά» όπως καταδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις και να αυξάνει ολοένα και με πιο ακραίο τρόπο την επιθετική ρητορική, θέτει σε συναγερμό την Αθήνα.

Για τους ίδιους λόγους άλλωστε ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μεταβεί την ημέρα των Θεοφανίων στη Γαύδο και η κίνηση αυτή ήταν ένα σαφές μήνυμα στη γείτονα ότι η Ελλάδα δεν απεμπολεί κανένα κυριαρχικό της δικαίωμα, παρά το μπαράζ των απειλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει σαφή μηνύματα στην Άγκυρα και από τα βόρεια σύνορα της χώρας, την ώρα, που η Τουρκία επαναφέρει συνεχώς στη ρητορική της τις αιτιάσεις περί τουρκικής μειονότητας, όταν αναφέρεται στους μουσουλμάνους της Θράκης, επιχειρεί κάθε τόσο να δημιουργήσει ένταση στον Έβρο, εργαλειοποιώντας το μεταναστευτικό, ενώ θέτει ζήτημα παρουσίας των αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, η στρατηγική θέση της οποίας έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, με το λιμάνι της να μετατρέπεται σε «δεύτερη Σούδα».

Από την Αλεξανδρούπολη ο Πρωθυπουργός θα στείλει μήνυμα και για τον ρόλο, που αποκτά πλέον η χώρα μας, για την ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, καθώς θα παραστεί στα εγκαίνια υλοποίησης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής.

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη σηματοδοτεί και την αρχή υλοποίησης του εκλογικού σχεδίου, που έχει καταρτίσει το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο, σε τομείς όπως η οικονομία, η στήριξη των πολιτών, η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας διεθνώς, μιλώντας με τους πολίτες της περιοχής, αλλά και απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, στους οποίους θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, ενώ θα δώσει το έναυσμα της εκλογικής ετοιμότητας μιλώντας και σε κομματικό ακροατήριο. Κατά την διήμερη περιοδεία του στην περιοχή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει επαφές με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της περιφέρειας, θα συνοδεύεται από κυβερνητικό κλιμάκιο, μεταξύ αυτών τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον αναπληρωτή υπουργό ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και την Υπουργό παιδείας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την Θράκη.

Στο πρόγραμμα των εξορμήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθούν Κοζάνη, Ιωάννινα και Λάρισα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια