GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κινδυνεύουν οι ασθενείς στην Παθολογική του Νοσοκομείου Ξάνθης!

Άμεσο κίνδυνο, ακόμα και για την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, λόγω της υποστελέχωσης σ...


Άμεσο κίνδυνο, ακόμα και για την υγεία των ασθενών που νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, λόγω της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό, επισημαίνει με νέα ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος του Νομού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “από τον επιστημονικά υπεύθυνο της Παθολογικής  Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης, περιγράφεται με μελανά χρώματα η  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί…”

Πιο συγκεκριμένα ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της ΠΘ Κλινικής αναφέρει ότι ” ο φόρτος εργασίας είναι  τέτοιος που δεν είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία της κλινικής”, “εκτιθέμεθα  επιστημονικά και δεοντολογικά”, “κινδυνεύουν ζωές συμπολιτών μας”. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ξάνθης – επισημαίνει στην ανακοίνωσή του –  στηρίζει και προσυπογράφει την έκκληση για βοήθεια των  συναδέλφων και καλεί την Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του  Νοσοκομείου να συνεχίσουν τις προσπάθειες, ώστε να βρεθεί μόνιμη λύση,  προκειμένου να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία .

Υποστελέχωση

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ” της 21ης Οκτωβρίου 2022, η Παθολογική Κλινική λειτουργεί αυτή τη στιγμή με 2 γιατρούς καθώς από τους υπόλοιπους οι δύο παραιτήθηκαν και ένας έχει αναρρωτική άδεια. 

Τότε, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα Έλενα Ροφαέλα, είχε δεσμευθεί ότι “το ζήτημα θα επιλυθεί και η Παθολογική Κλινική δεν πρόκειται να κλείσει…”

Στο ίδιο ρεπορτάζ της “ΕΜΠΡΟΣ”, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σπανόπουλος είχε επισημάνει ότι “το νοσοκομείο μας έχει άπειρα προβλήματα και πρέπει να πιεστεί το κράτος να τα λύσει. Πρέπει να πιέσουν οι φορείς και η τοπική κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν είναι  λύση η προσωρινή αντιμετώπιση με αποσπάσεις γιατρών. Χρειάζονται μόνιμες λύσεις. Πρέπει να έχουμε ένα αναβαθμισμένο νοσοκομείο με καλή στελέχωση. Η υγεία του νομού έχει σχέση και με την ανάπτυξή του, την επηρεάζει με πολλούς τρόπους. Χρειαζόμαστε ένα ισχυρό νοσοκομείο. 

Με δύο γιατρούς στην Παθολογική δεν επιτυγχάνεται αυτό. Δεν μπορεί να κρατηθεί το νοσοκομείο χωρίς παθολογική”. 



















Δεν υπάρχουν σχόλια