GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγκαίνια για τη «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» από τον όμιλο Κοπελούζου

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης της Υλοποίησης της Επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» από...


Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης της Υλοποίησης της Επένδυσης «Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης» από τη σύμπραξη των 3 Ελληνικών Ομίλων Ενέργειας, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, COPELOUZOS GROUP, στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα εγκαίνια της Μονάδας θα παρευρεθεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο αναλυτικά, η μονάδα θα εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και θα αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο τελευταίας τεχνολογίας και έναν ατμοστρόβιλο σε κοινό άξονα με μια (1) γεννήτρια. Η εγκατεστημένη ισχύς της μονάδας θα είναι 840 MW και το καύσιμο θα είναι αποκλειστικά φυσικό αέριο.

Η σύνδεση της μονάδας με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στο ΚΥΤ Νέας Σάντας, τερματικό σημείο και της διασυνδετήριας γραμμής 400 kV Maritza East – Νέα Σάντα.

Το έργο έχει λάβει την Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 και να ολοκληρωθούν στο τρίτο τρίμηνο 2024.

Το έργο του σταθμού παραγωγής ενέργειας προβλέπεται να τονώσει την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, τόσο στην φάση κατασκευής όσο και στην φάση λειτουργίας. Περαιτέρω θα δημιουργήσει μια παράλληλη οικονομία, ενώ σε συνδυασμό με τα άλλα έργα που υπάρχουν η σχεδιάζονται στην περιοχή, θα την καταστήσει ένα πραγματικό ενεργειακό κόμβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια