GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ακρίβεια: Μπαράζ ανατιμήσεων σε βασικά είδη τροφίμων έως το καλοκαίρι

Οι τιμές στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης «χτυπάνε κόκκινο» στα σούπερ μάρκετ, ενώ όχι μόνο δεν αναμένεται να μειωθούν αλλά θα αυξάνον...


Οι τιμές στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης «χτυπάνε κόκκινο» στα σούπερ μάρκετ, ενώ όχι μόνο δεν αναμένεται να μειωθούν αλλά θα αυξάνονται ως το καλοκαίρι, με τους καταναλωτές να βρίσκονται σε αδιέξοδο αφού το καλάθι της νοικοκυράς παραμένει άδειο και δεν βοηθά.

Τουλάχιστον μέχρι και το καλοκαίρι αναμένεται να διατηρηθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτό δείχνει η πρόθεση του υπουργείου ανάπτυξης να παρατείνει τη διάρκεια του «καλαθιού του νοικοκυριού» μέχρι και τον Ιούνιο του 2023-αν και αρχικά ο ρόλος του ως εργαλείου κατά της ακρίβειας είχε ημερομηνία λήξης τον Μάρτιο.

Ψάχνοντας τις προσφορές και στο καλάθι του νοικοκυριού, οι καταναλωτές ζητούν διεύρυνση με περισσότερα επώνυμα προϊόντα. Απομακρύνεται, πάντως, αυτό το ενδεχόμενο, όπως αποκάλυψε και ο υπουργός Ανάπτυξης.

Την 13η εβδομάδα εφαρμογής από τα 833 ΠΡΟΪΟΝΤΑ, στα 57 (7%) έχει αυξηθεί η τιμή, επίσης στα 57 (7%) καταγράφεται μείωση, ενώ στα 719 (86%) η τιμή παραμένει σταθερή.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι έλεγχοι κατά της αισχροκέρδειας. Από Σεπτέμβριο 2021 έχουν πραγματοποιηθεί 4000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί σε 150 επιχειρήσεις τροφίμων και καυσίμων, πρόστιμα ύψους περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στη βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και παρέμβαση για την αναγραφή των τιμών των προϊόντων ανά κιλό ή ανά λίτρο σε εμφανές σημείο της συσκευασίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια