GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τέλος εποχής για τον προκλητικό Οντέρ του Ιάσμου!

Όπως πρώτο είχε γράψει και αποκαλύψει το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων , ο Οντερ Μουμίν , μέχρι πρότινος Δήμαρχος Ιάσμου, τίθεται σε παύση καθ...


Όπως πρώτο είχε γράψει και αποκαλύψει το
Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Οντερ Μουμίν, μέχρι πρότινος Δήμαρχος Ιάσμου, τίθεται σε παύση καθηκόντων μέσω του Πειθαρχικού Συμβουλίου που συγκροτήθηκε απο το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά και την έκθεση του Διοικητή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κου Ιωάννη Σάββα.
Ενας εριστικός άνθρωπος, ένας εκδικητικός άνθρωπος, ένας ανθέλληνας, ένας παραβατικός τύπου “Ερντογάν” αυτοδιοικητικός, τίθεται εκός αυτοδιοίκησης.

Ο ίδιος βέβαια ουδόλως πείθεται να πειθαρχήσει και δηλώνει “έτοιμος για την κάλπη”!

Το ιστορικό του Οντερ

Ο Μουμιν Οντερ, δικηγόρος στο επάγγελμα, απο πολύ νωρίς θέλησε να ανέβει τα σκαλιά της παράνομης ιεραρχίας της επονομαζόμενης απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής “Τουρκικής Μειονότητας Θράκης”, το οποίο υπηρέτησε πιστά και εις βάρος της Ελλάδας, όλα τα χρόνια της δράσης του και πολύ περισσότερο κατά τη θητεία του ως Δήμαρχος Ιάσμου.

Ανθρωπος εγωκεντρικός, χρησιμοποιούσε πάντα τη δυνατότητα που είχε και έχει να παραφράζει τους νόμους και τις εγκυκλίους, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλίμα διχόνοιας και ρήξης στην ειρηνική συμβίωση των χριστιανών και μουσουλμάνων κατοίκων του Δήμου Ιάσμου.

Ενός Δήμου με ιστορικότητα, πολιτισμό, μα πάνω απ’ όλα έναν δήμο που διακατέχεται πάντα απο ανθρωπιά και ενότητα.

Εκλέχθηκε Δήμαρχος, εκμεταλλευόμενος τα λάθη τόσο ομοθρήσκων του υποψηφίων και προκατόχων του όσο και χριστιανών υποψηφίων, που είχαν υποτιμήσει κυρίως την παρεμβατική του δύναμη μέσω του Προξενείου και των Ψευτομουφτειών Ξάνθης και Κομοτηνής.

Απο την ημέρα εκλογής του και μετά, ξεκινά μία πραγματική “Οδύσσεια” για το Δήμο Ιάσμου και τους κατοίκους του.

Οι προκλήσεις του

Ο υπο προθεσμία δήμαρχος Ιάσμου λοιπόν, εξ’ αρχής υπηρέτησε πιστά τα τουρκικά συμφέροντα αποσταθεροποίησης της Θράκης, μέσω εντολών που ελάμβανε απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, αλλά και απευθείας απο την κυβέρνηση Ερντογάν της οποίας υπήρξε θερμός υποστηριχτής σε κάθε επίπεδο.

Συμμετείχε με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου σε τουρκικές συνεδριάσεις στη γείτονα, που σκοπό είχαν τη διάδοση της ανθελληνικής προπαγάνδας και της προώθησης του αλλυτρωτικού σεναρίου της “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”, όπως την ονειρεύεται ο “Σουλτάνος” Ερντογάν και η εξτρεμιστική οργάνωση “Γκρίζοι Λύκοι”
.

Ως ένας άλλος “Γκρίζος Λύκος” ο Οντέρ Μουμίν, υποκρυπτόμενος πίσω απο τις δημόσιες σχέσεις του και τις επίπλαστες επαφές με Έλληνες παράγοντες της προηγούμενης αλλά και της νυν κυβέρνησης, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ανοχή που επέδειξαν όλοι στο πρόσωπό του, εκβιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς για διάρρηξη περισσότερο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Φιλοξένησε Τούρκους Υπουργούς, πλήρωσε γεύματα και ξενοδοχεία με χρήματα του Δήμου, χρηματοδότησε ανθελληνικές οργανώσεις μουσουλμάνων στην περιοχή του, στήριξε τα τουρκόφωνα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Θράκη, τα οποία επιδίδονται καθημερινά εις βάρος της Ελλάδας αξιώνοντας την αναγνώριση της “Τουρκικής Μειονότητας” στην περιοχή.

Μα το σημαντικότερο είναι, ότι τα έβαλε με τους ίδιους τους πολίτες. Έβαλε απέναντί του ολόκληρο το χριστιανικό στοιχείο, δημιουργώντας κλίμα εμπόλεμης κατάστασης, διαταράσσοντας την ειρήνη και την ηρεμία των κατοίκων, που ήταν είναι και θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για κάθε κύριο Οντέρ.

Παράλληλα, σε μία επίδειξη δύναμης, έβαλε απέναντί του και τους υπαλλήλους του Δήμου.
Μία κίνηση, που σήμανε και την αρχή του τέλους της ασυδοσίας του!

Οι απολύσεις

Συγκεκριμένα, ο Μουμίν Οντέρ καρατόμησε τους αντιδημάρχους του μεταφέροντας όλες τις αρμοδιότητες τους στο πρόσωπό του επικαλούμενος λόγους Εθνικής Ασφάλειας και Δημοσίου Συμφέροντος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τους αποκαλέσει Γκιουλενιστές. Για τους ίδιους λόγους καρατόμησε και τους προϊσταμένους των υπηρεσιών του Δήμου και προχώρησε στην ανάκληση των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου υπαλλήλων που απασχολούνταν στον Δήμο.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί, αλλά αυθαιρέτως προχώρησε στη σφράγιση της Ταμειακής υπηρεσίας της τοπικής Αρχής, μετέφερε υπηρεσίες εκτός της έδρας του Δήμου Ιάσμου, ανέθεσε παράλληλα καθήκοντα σε υπαλλήλους του, ανακάλεσε αδικαιολογήτως τις κανονικές άδειες όλων των εργαζομένων και έφτασε στο σημείο να προσβάλει τη Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης εμφανίζοντάς την στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης προκειμένου η ίδια να παραιτηθεί, γεγονός που τελικώς πέτυχε.

Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ξεκίνησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος μονίμων υπαλλήλων του Δήμου ενώ ευθύνεται και για τη μη εκταμίευση της πάγιας προκαταβολής, αποστερώντας από τον Δήμο του ένα σημαντικό κονδύλι.

Ενδεικτικό του πλήθους αλλά και του μεγέθους των παρανομιών στις οποίες προχώρησε ο Δήμαρχος Ιάσμου είναι το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχώρησε στην αιτιολογημένη ακύρωση ούτε μίας, ούτε δύο αλλά 17 συνολικά αποφάσεων του.
Η απόφαση της παύσης και η διαδικασία αντικατάστασής του

Ο Οντέρ Μουμίν, μετά τα όλα όσα προκλητικά έπραξε, βλέπει εντός των ημερών την πόρτα της οριστικής εξόδου απο το Δήμου Ιάσμου, με τη διαδικασία που προβλέπει η Ελληνική Νομοθεσία και ο κανονισμός του Υπουργείου Εσωτερικών για την λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παύση

1. Περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων επιτρέπεται να παυθούν για σοβαρούς λόγους δημόσιου συμφέροντος, με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ύστερα από ειδικά αιτιολογημένη έκθεση του οικείου Ελεγκτή Νομιμότητας και σύμφωνη γνώμη πειθαρχικού συμβουλίου, το οποίο αποτελείται:

α) από έναν πρόεδρο εφετών Αθηνών, ως πρόεδρο, με τον αναπληρωτή του

β) δύο εφέτες, που έχουν τριετή τουλάχιστον υπηρεσία στο βαθμό αυτόν και υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών, με τους αναπληρωτές τους,

γ) έναν προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, και

δ) τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, προκειμένου για τους αιρετούς των δήμων, ή τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών, προκειμένου για τους αιρετούς των περιφερειών. Τα δικαστικά μέλη του συμβουλίου, τακτικά και αναπληρωματικά, ορίζονται από το όργανο που διευθύνει το Εφετείο Αθηνών. Ο ανωτέρω προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης ορίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Οι αναπληρωτές του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αυτών. Το πειθαρχικό συμβούλιο συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Για τον ίδιο λόγο και με την ίδια διαδικασία, μπορεί να διαλυθεί ένα δημοτικό ή περιφερειακό συμβούλιο. Η διάλυση αυτή συνεπιφέρει και τη διάλυση των συμβουλίων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Στην περίπτωση αυτή γίνεται νέα εκλογή σύμφωνα με τα άρθρα 56 και 158 του παρόντος.

3. Κατά της απόφασης της παραγράφου 1 που διατάσσει την παύση, ο παυθείς μπορεί να ασκήσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός προθεσμίας δεκαπέντε ημερών από την κοινοποίησή της σε αυτόν.

4. α. Καθήκοντα γραμματέα του συμβουλίου της παραγράφου 1 εκτελεί υπάλληλος της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Κλάδου ΠΕ Διοικητικού, βαθμού Α΄, που ορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
β. Οι διατάξεις των παραγράφων 1, 3 και 5 του Άρθρου 234 του παρόντος εφαρμόζονται αναλόγως.

Δεν υπάρχουν σχόλια