GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΚΚΕ: Περιοδεία της Κομματικής Οργάνωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης

Την Πέμπτη 26 Γενάρη 2023 κλιμάκιο της Οργάνωσης Ξάνθης με επικεφαλής τους συντρόφους Κώστα Βογιατζή μέλος της Ε.Π. της ΑΜΘ, της Τ.Ε. και Δη...


Την Πέμπτη 26 Γενάρη 2023 κλιμάκιο της Οργάνωσης Ξάνθης με επικεφαλής τους συντρόφους Κώστα Βογιατζή μέλος της Ε.Π. της ΑΜΘ, της Τ.Ε. και Δημοτικό Σύμβουλο Ξάνθης και τον Νίκο Φρέγκογλου μέλος της Ε.Π. της ΑΜΘ και γραμματέα της Τ.Ε. Ξάνθης περιόδευσαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης όπου συναντήθηκαν με το ΔΣ του Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΞ.

Το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την υγεία του Ξανθιώτικου λαού από τις τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε ιατρικό προσωπικό αλλά και σε λοιπό υγειονομικό προσωπικό, στο ΓΝΞ που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο της ΜΕΘ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, σε παντελή έλλειψη ΩΡΛ και γαστρεντερολόγου, στην απελπιστική κατάσταση στην Παθολογική Κλινική όπου υπάρχουν μόνο δύο Παθολόγοι, εν μέσω μάλιστα έξαρσης των λοιμώξεων, στις τεράστιες ελλείψεις πληρωμάτων ΕΚΑΒ. Ταυτόχρονα αυτή η κατάσταση οδηγεί σε εντατικοποίηση της εργασίας των υγειονομικών με χρωστούμενες άδειες και ρεπό χρόνων, με μισθούς πετσοκομμένους και παγωμένους από τα μνημόνια, με κλεμμένο το Μισθολογικό Κλιμάκιο 2016-17, ενώ είναι χαρακτηριστική η μη ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν.

Η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων να υποβαθμίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας, να το λειτουργούν μέσα από διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και να ενισχύουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της υγείας βρίσκεται πίσω από την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του που βιώνει και ο Ξανθιώτικος λαός και τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΓΝΞ. Αναδεικνύεται η ανάγκη ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος τόνισε πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής με πιο δυνατό ΚΚΕ και δεσμεύτηκε πως πέρα από τη συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων του ΓΝΞ μέσα στο κοινοβούλιο με ερωτήσεις, αλλά και στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, οι κομμουνιστές θα συμβάλουν σε όποιες πρωτοβουλίες πάρει το σωματείο εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους.












 

Δεν υπάρχουν σχόλια