GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φαρμακονήσι: Ανησυχία για το θερμό επεισόδιο – Πώς συνδέεται με τη δημοσκοπική πτώση του Ερντογάν

Ανησυχία έχει προκαλέσει το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη (5/1) στο Φαρμακονήσι, με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκ...


Ανησυχία έχει προκαλέσει το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη (5/1) στο Φαρμακονήσι, με τουρκική ακταιωρό να παρενοχλεί σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Αναλυτικότερα,  η τουρκική ακταιωρός με επικίνδυνους ελιγμούς προσπάθησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού, με το πλήρωμα να απαντά με ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα.

Όπως τόνισε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η ύπαρξη ενός θερμού επεισοδίου λίγο καιρό πριν τις τουρκικές εκλογές.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ένα επεισόδιο που μπορεί να προκύψει μετά από ατύχημα, απόρροια του τι έγινε στο Φαρμακονήσι και αλλού», σημείωσε ο κ. Δεσποτόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δημοσκοπική πτώση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  θα τους προκαλέσει διάφορα προβλήματα με τον ίδιο να γίνεται όλο και περισσότερο επικίνδυνος και απρόβλεπτος.

«Η λογική δεν λέει πως η Τουρκία θα κάνει πόλεμο με την Ελλάδα γιατί ξέρει πως οι συνέπειες θα είναι πολύ άσχημες», επεσήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει εάν είναι προς το συμφέρον μας η Τουρκία να αγοράσει τα F-16 o κ. Δεσποτόπουλος απάντησε:

«Το μεγάλο ερώτημα είναι προς τα πού θέλουμε να κοιτάει η Τουρκία. Μία Τουρκία ενταγμένη στη Δύση υπό επιτήρηση κατ’ εμέ είναι περισσότερο προς το δικό μας συμφέρον, από μία Τουρκία ανεξέλεγκτη».

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Χάλκης, Άγγελος Φραγκάκης, σχολίασε πως από τέτοιες καταστάσεις ζημιωμένα βγαίνουν μόνο τα έθνη.

«Βλέπουμε δύο αδερφούς λαούς, όπως είναι οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς, να σκοτώνουν την επόμενη γενιά, οπότε πρέπει να παραδειγματιστούμε και να δούμε πως σε τέτοιες καταστάσεις ζημιωμένοι βγαίνουν μόνο οι λαοί», εξήγησε ο κ. Φραγκάκης.




















Δεν υπάρχουν σχόλια