GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυτοκίνητο: Το αξεσουάρ που σώζει ζωές-Κοστίζει μόλις 3 ευρώ και είναι απαραίτητο!

  Υπάρχει ένα αξεσουάρ αυτοκινήτου που μπορεί να σώσει ζωές και κοστίζει μόλις 3 ευρώ!

 


Υπάρχει ένα αξεσουάρ αυτοκινήτου που μπορεί να σώσει ζωές και κοστίζει μόλις 3 ευρώ!

Ποιο είναι όμως αυτό και ποια η χρήση του;

Αν είστε οδηγός που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, τότε αυτό το αξεσουάρ δεν θα πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σας, καθώς την κρίσιμη στιγμή μπορεί στην κυριολεξία να σώσει ζωές.

Ως γνωστόν, η πρόληψη σώζει ζωές, κάτι που ισχύει φυσικά και στο αυτοκίνητο, καθώς, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, που προβλέπει και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα εμπλοκής σε ένα δυσάρεστο συμβάν.

Ο ΚΟΚ, λοιπόν, επιβάλλει ότι όλα τα οχήματα θα πρέπει να φέρουν πυροσβεστήρα, προειδοποιητικό τρίγωνο και το γνωστό σε όλους φαρμακείο, προσπερνώντας ωστόσο άλλα αξεσουάρ, τα οποία πρέπει να υπάρχουν σε όλα τα αυτοκίνητα.

Ανάμεσα στα πολύτιμα εξαρτήματα, με τα οποία οφείλουμε να εξοπλίσουμε το αυτοκίνητό μας, βρίσκεται και το γνωστό στους περισσότερους «σφυρί» θραύσης κρυστάλλων, το οποίο, αν και το συναντάμε στην καθημερινότητά μας και ειδικότερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι περισσότεροι από εμάς το θεωρούμε περιττό για το αυτοκίνητό μας.

Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο λάθος, καθώς σε περίπτωση ενός ατυχήματος, οι πιθανότητες εγκλωβισμού ενός επιβάτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι πολλές. Από τη στιγμή, μάλιστα, που έχουμε να κάνουμε με σύγχρονα αυτοκίνητα, στα οποία τα πάντα κινούνται… ηλεκτρονικά, ακόμα και το άνοιγμα ενός παραθύρου -απουσία χειροκίνητου μηχανισμού- δεν είναι εύκολη υπόθεση.


Στο χειρότερο δυνατό σενάριο, λοιπόν, που θέλει τον οδηγό ή κάποιον επιβάτη εγκλωβισμένο στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου, με ένα αξεσουάρ κόστους 3 ευρώ μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα και να μετριάσουμε τις συνέπειες ενός ατυχήματος.

Μάλιστα, τα περισσότερα σφυριά θραύσης κρυστάλλων, τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί στο εμπόριο, διαθέτουν και τη δυνατότητα κοπής της ζώνης ασφαλείας, στην περίπτωση που ο οδηγός ή ο επιβάτης ενός οχήματος εγκλωβιστεί από αυτήν.

Ο τύπος και το μέγεθος του μηχανισμού θραύσης ποικίλει, ξεκινώντας από το μέγεθος ενός μπρελόκ και καταλήγοντας σε μεγαλύτερες και πιο στιβαρές κατασκευές, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν και τη δυνατότητα στήριξης σε κάποιο εύκολα προσβάσιμο σημείο του αυτοκινήτου.

Είναι προφανές ότι, όπως και στην περίπτωση του πυροσβεστήρα, δεν αρκεί απλώς να τον μεταφέρουμε στο αυτοκίνητό μας, αλλά και να έχουμε άμεση πρόσβαση σε αυτόν, σε περίπτωση που τον χρειαστούμε.

Προχωρήστε, λοιπόν, άμεσα στην αγορά ενός σφυριού θραύσης κρυστάλλων και φροντίστε να το τοποθετήσετε σε σημείο προσβάσιμο -ανά πάσα στιγμή- με την κίνηση του ενός χεριού σας.

Πηγή: carandmotor

Δεν υπάρχουν σχόλια