GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προκαλεί πάλι ο Ψευτομουφτής Ξάνθης: “Είμαστε υπερήφανοι για την 29η Ιανουαρίου 1988…”

Σε μία άκρως προκλητική ανακοίνωση προέβη ο αυτοαποκαλούμενο “Μουφτής Ξάνθης” Μουσταφά Τράμπα, εξυμνώντας την 29 Ιανουαρίου ως “Εθνική Ημέρα...


Σε μία άκρως προκλητική ανακοίνωση προέβη ο αυτοαποκαλούμενο “Μουφτής Ξάνθης” Μουσταφά Τράμπα, εξυμνώντας την 29 Ιανουαρίου ως “Εθνική Ημέρα Αντίστασης της Τουρκικής Μειονότητας στη Θράκη”, σπέρνοντας έτσι, ακόμα περισσότερο διχασμό στους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες.

Ενώ το μήνυμά του, αφορά προσχηματικά τουλάχιστον, το ερχόμενο τρίμηνο και τη θρησκευτική σημασία που έχει για το Ισλάμ, ο κ. Τράμπα, δεν παραλείπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία – άλλωστε πάντα εντός Τεμενών γίνεται η προσπάθεια εκτουρκισμού της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας – και να τονίσει ότι η μέρα της 29 Ιανουαρίου πρέπει “να αποτελεί οδηγό για την τουρκική μειονότητα”

Το μήνυμα

Μεταξύ άλλων θρησκευτικού περιεχομένου αναφορών του, ο “ψευτομουφτής” Ξάνθης αναφέρει στο μήνυμά του: 

“Αγαπητοί μουσουλμάνοι Τούρκοι αδελφοί,

Λίγες μέρες μετά την αναβίωση του Regaib Kandil το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου, η ημερομηνία της 29ης Ιανουαρίου έρχεται την Κυριακή. Η ημερομηνία αυτή έχει μεγάλη σημασία για εμάς τους μουσουλμάνους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Στις 29 Ιανουαρίου 1988 οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έσπασαν τη σιωπή τους ενάντια στην άρνηση της ταυτότητάς τους. Στην ιστορική ενότητα και αλληλεγγύη της 29ης Ιανουαρίου 1988, οι αδικίες της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης ήταν ομόφωνα «Σταματήστε!» Είναι μια μέρα που ανακοινώνει τις δημοκρατικές του αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Αυτή η σημαντική ημέρα είναι ένα σημείο καμπής για την κοινωνία μας. Είναι μια μέρα που δεν πρέπει να ξεχαστεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί, ακόμα και μετά από χρόνια. Αυτή η ιστορική ημέρα είναι μια τιμητική σελίδα του αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης για δικαιώματα.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να συγχαρώ τους Τρεις μήνες και το Regaip Kandil σας, καθώς και την Εθνική Ημέρα Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου, και ζητώ από τον Παντοδύναμο να μας κάνει έναν από τους υπηρέτες του που τον ευνόησαν με τον Regaip, που εξυψώθηκαν με τον Mirac , που πέτυχε τη σωτηρία με το Μπεράτ, που άξιζε τον παράδεισο στο τέλος του Ραμαζανιού συνειδητοποιώντας το Kadrin του.”

Τι έγινε όμως το 1988;

Το 1988 η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε τη διάλυση των σωματείων το όνομα των οποίων περιείχε τη λέξη «τουρκικό» με την αιτιολογία ότι «δεν υπάρχουν τούρκοι στην Ελλάδα». 

Στις 29 Ιανουαρίου 1988 η Μουσουλμανική Μειονότητα της δυτικής Θράκης πραγματοποίησε μαζική πορεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εν λόγω απόφαση και κάθε χρόνο στις 29 Ιανουαρίου η μειονότητα πραγματοποιεί εκδηλώσεις μνήμης.

Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, Έλληνες, πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκογενείς,  20.000 είναι οι Ρομά και 40.000 είναι οι Πομάκοι.

Η μουσουλμανική μειονότητα

Τι είναι και ποιοι αποτελούν τη Μουσουλμανική μειονότητα;   Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης (1923), είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο Θρήσκευμα.  Συνεπώς,  με βάση τις Διεθνείς  συνθήκες και συμβάσεις, υφίσταται μόνο Μουσουλμανική – Θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη και δεν υπάρχει «τουρκική» – εθνική μειονότητα.

  Η Τουρκία, συστηματικά, εδώ και δεκαετίες, προωθεί μέσω του Προξενείου Κομοτηνής μια ανθελληνική προπαγάνδα, που στοχεύει στην τουρκοποίηση της Θράκης, δηλαδή  στον εδαφικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας.  Οι  Κυβερνήσεις της Άγκυρας, είτε Κεμαλικές, είτε Ισλαμικές, είτε στρατιωτικές, πλειοδοτούν στην ανθελληνική προπαγάνδα , την οποία και αναθέτουν σε   πράκτορες της ΜΙΤ  που στελεχώνουν το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.  Ο στόχος της Τουρκίας  είναι: Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος ( καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση ή αυτονομία (κατά το πρότυπο του Κοσσόβου) και τελικά προσάρτηση στην «μητέρα Πατρίδα (Τουρκία). Πως θα γίνει αυτό; Καταρχήν ειρηνικά μέσω δημοψηφισμάτων.  Και ποιοι θα αποτελέσουν την κρίσιμη μάζα για την εθνοτική αλλοίωση του πληθυσμού της Θράκης. Οι τουρκογενείς έλληνες πολίτες, που θα έχουν αποκτήσει γη και ακίνητα και οι ηγέτες τους, θα είναι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  Δήμαρχοι  και εκλεγμένοι εκπρόσωποι στα Δημοτικά και περιφερειακά  Συμβούλια.  

Χαρακτηριστικό της Τουρκικής προπαγάνδας και της ανεξέλεγκτης δράσης κάποιων  χρηματοδοτούμενων, από την Άγκυρα,  τουρκικών συλλόγων στη Θράκη είναι: Η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN) στην 34η συνεδρία του Συμβούλιου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ που πραγματοποιείται στην Γενεύη (27/2- 24/3) παρουσίασε δύο εκθέσεις σχετικά με τα θέματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και των Τούρκων Ρόδου και Κω.

Η ΤΑG (Ομάδα Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της FUEN) σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) και το κόμμα DEB που εκπροσωπούν στην FUEN την τουρκική μειονότητας δυτικής Θράκης και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων, έθεσαν στην επικαιρότητα τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα.

H FUEN στην έκθεση αναφέρει πως η πολιτική προκατάληψη και το μίσος κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης έχουν καταστεί τμήμα της κυβερνητικής πολιτικής  στην περιοχή, δημιουργώντας ένα περιβάλλον πίεσης και απειλών και η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι oι δικαστικές έρευνες και διώξεις που υφίστανται εκπρόσωποι της μειονότητας λόγω δηλώσεων και δραστηριοτήτων τους. Η FUEN ως δείγμα των δικαστικών διώξεων που υπάρχουν στην περιοχή, ανέφερε τις διώξεις σε βάρος των εκλεγμένων μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης.

Πρόκειται προφανώς για μια άθλια προπαγάνδα, που διαψεύδεται από την καθημερινή κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα των ελλήνων μουσουλμάνων.  Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, απολαμβάνουν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας και τα ατομικά τους δικαιώματα είναι πλήρως κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα της χώρας μας. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης  απολαμβάνουν ελευθερίες και προνόμια, αδιανόητα για τους τούρκους πολίτες, που στενάζουν κάτω από αυταρχικά καθεστώτα, είτε είναι χουντικά (Εβρέν), είτε είναι  ισλαμικά (Ερντογάν). 













 

Δεν υπάρχουν σχόλια