GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Θράκη 2030, κοιτώντας στο εφικτό μέλλον!

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μονοπώλησε την τοπική επικαιρότητα – και όχι μόνο – τις τελευταίες ημέρες. Έχοντας πλέον βρει...


Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μονοπώλησε την τοπική επικαιρότητα – και όχι μόνο – τις τελευταίες ημέρες. Έχοντας πλέον βρει το χρόνο να ξαναδώ τόσο την ομιλία της Παρασκευής στην Κομοτηνή, όσο και την συνέντευξη στον Τύπο, γραπτό και ηλεκτρονικό, το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά κυρίως να μελετήσω με προσοχή το τευχίδιο με τα 360 έργα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχω αποκρυσταλλώσει μέσα μου ένα βασικό συμπέρασμα:

Ο Πρωθυπουργός χάραξε με εμφατικό τρόπο τη ρότα της Θράκης προς το 2030!

Και το έπραξε με χάρτη τη γνώση των προβλημάτων της περιοχής και πυξίδα την ιδεολογική βούληση για ανάπτυξη διαμέσου επενδύσεων. Κρατώντας με σταθερό χέρι το πηδάλιο, θα οδηγήσει την Περιφέρεια ΑΜΘ, τη Θράκη, τον Έβρο ασφαλώς, στην πλήρη αξιοποίηση των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων και κατ’ ουσίαν στη προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων, οι οποίες θα επιφέρουν οικονομική άνθηση και δημιουργία πολλών, υψηλής στάθμης και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας.

Και προτού κάποιος σπεύσει να μου καταλογίσει bias (μεροληψία) με τη στατιστική έννοια του όρου, του απαντώ άμεσα αντιτάσσοντας την αντικειμενική πραγματικότητα! Η οποία τι δείχνει; Μα τι άλλο παρά τη δράση βάσει ενός καλομελετημένου σχεδίου, το οποίο έχει project manager, ορόσημα και τελικό στόχο. Αρχικά, η διακομματική επιτροπή ταυτοποίησε και αξιολόγησε τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και διατύπωσε στο πόρισμά της τις γενικές στρατηγικές κατευθύνσεις και τους άξονες δράσης. Ακολούθησε κατόπιν το σχέδιο που παρουσιάστηκε πρόσφατα, το οποίο εξειδικεύει πλέον σε ότι αφορά τα απαραίτητα έργα και υποδομές, που θα καταστήσουν τον τελικό στόχο εφικτό. Έργα, 360+ τον αριθμό, όπου κάποια έχουν ήδη ολοκληρωθεί, κάποια βρίσκονται σε εξέλιξη και ορισμένα σε σχεδιασμό, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους συνολικά 6,8 δισ. Ευρώ!


Δεν θα αναφερθώ σε επιμέρους έργα, παρότι πολλά από αυτά που περιλαμβάνονται στο σχέδιο είναι εμβληματικά και περιμέναμε χρόνια για να τα δούμε σε τροχιά υλοποίησης. Σας καλώ να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για να το διαβάσετε ιδίοις όμμασι, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://t.co/8pcREOArCf

Είναι αδιαμφισβήτητο! Οι Εβρίτισσες και οι Εβρίτες το γνωρίζουν, οι Θρακιώτισσες και οι Θρακιώτες εν συνόλω το γνωρίζουν ότι με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα γίνουν όσα χρειάζονται ώστε αυτός ο τόπος να καταφέρει αυτό που όλοι ονειρευόμαστε, ήτοι να αλλάξει, να ευημερήσει, να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερο βιοτικό επίπεδο. Νομίζω πώς ο Κυριάκος έχει αποκτήσει επάξια αυτό το απόθεμα αξιοπιστίας που του προσδίδω!

Υ.Γ. (επί προσωπικού): Η ενασχόλησή μου με την πολιτική εκκινεί από τη ρήση του Αριστοτέλη ότι είμαστε «ζώα» πολιτικά και εδράζεται στο κάλεσμα πώς κάθε πολίτης πρέπει να συνδιαμορφώνει την κοινωνία μέσα στην οποία διαβιεί. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν και ζητήματα που ξεπερνούν τα ιδεολογικά όρια κάθε παράταξης ή κόμματος. Ο Έβρος αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα, που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, καθότι είναι πολυπαραγοντικό! Μιλώ ασφαλώς για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ, το οποίο στον Έβρο έχει διττή διάσταση, τόσο τη γενική που αφορά όλη τη χώρα, όσο και την ειδική που αφορά το νομό μας και έχει να κάνει με την πολύ ισχυρότερη επίδραση του φαινομένου στο βόρειο τμήμα του νομού, σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη. Δεσμεύομαι πώς για μένα θα αποτελέσει ύψιστο στόχο, στην επόμενη τετραετία, να προσθέσω το λιθαράκι που μου αναλογεί στην εύρεση, το σχεδιασμό και την εφαρμογή όλων των απαραίτητων πολιτικών, που θα μας δώσουν τη δύναμη να αντιστρέψουμε τον αργό θάνατο του τόπου μας, λόγω του αρνητικού δημογραφικού ισοζυγίου!

Ιωάννης Κανάρης

  • Σύμβουλος Ποιότητας, MSc, MBA
  • Γραμματέας Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Έβρου

Δεν υπάρχουν σχόλια