GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τουρκία: Στις 14 Μαΐου οι εκλογές-Οι δηλώσεις Ερντογάν

Στις 14 Μαΐου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κοινοβουλευτική ...


Στις 14 Μαΐου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Ο Τούρκος πρόεδρος προέκρινε τη συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω και του συμβολισμού της καθώς την ίδια μέρα, το 1950, πήρε μία συντριπτική νίκη κι ο Αντνάν Μεντερές.

«Ο αείμνηστος Μεντερές είχε πει στις 14 Μαΐου 1950 “ως εδώ! Το έθνος μίλησε” και κέρδισε με συντριπτική πλειοψηφία. Το έθνος μας θα δώσει την απάντησή του στο “Τραπέζι των Έξι” (δηλαδή την πλατφόρμα με την οποία θα κατέβει η αντιπολίτευση) την ίδια ημέρα που θα είναι τα 73 χρόνια» είπε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα που ιδρύθηκε το 1946 από τον Αντνάν Μεντερές και τους υποστηρικτές του, που είχαν αποχωρήσει από το κόμμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, είχε κερδίσει τις εκλογές στις 14 Μαΐου 1950. Δέκα χρόνια αργότερα ανατράπηκε από στρατιωτικό πραξικόπημα και διαλυθεί στη συνέχεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ερντογάν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μεντερές, επιδιώκοντας να στείλει ένα μήνυμα στο συντηρητικό εκλογικό σώμα.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι «θέλουν να κυβερνήσουν τη χώρα μέσω ενός προέδρου-μαριονέτα»,  με τουλάχιστον δέκα άτομα στο παρασκήνιο.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι ο πληθωρισμός» είπε ο Ερντογάν που επιδιώκει την πτώση του δείκτη στο 30% τους επόμενους μήνες.






Δεν υπάρχουν σχόλια