GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξάνθη: Το καρναβάλι έρχεται και φέρνει 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία

Ολα έτοιμα κι όλα… γεμάτα, είναι στην Ξάνθη για τις μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις και την παρέλαση που θα γίνουν στα τέλη του Φεβρουαρίου....


Ολα έτοιμα κι όλα… γεμάτα, είναι στην Ξάνθη για τις μεγάλες καρναβαλικές εκδηλώσεις και την παρέλαση που θα γίνουν στα τέλη του Φεβρουαρίου. Μετά από τρία χρόνια περιορισμών λόγω covid, το καρναβάλι επανέρχεται χωρίς μέτρα και συστάσεις. Ηδη στα ξενοδοχεία οι κρατήσεις έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και κάποια είναι ήδη γεμάτα για το Σαββατοκύριακο της μεγάλης παρέλασης οπότε αναμένεται και η πόλη να «πλημμυρίσει» από επισκέπτες.
Για 57η χρονιά επιστρέφει στην Ξάνθη το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδος με θέμα «Όνειρα χρώματα, μυρωδιές αρώματα» προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να συμμετέχουν σε ένα ξέφρενο πάρτι με μουσική, χορό και τραγούδι μέχρι πρωίας.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει και τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» από τους καρναβαλιστές που δεν θέλουν με τίποτα να χάσουν την φετινή επιστροφή του Ξανθιώτικου καρναβαλιού. Εδώ και 15 μέρες, μετά το τέλος των χριστουγεννιάτικων διακοπών έχουν ξεκινήσει να χτυπάνε τα τηλέφωνα στα ξενοδοχεία της Ξάνθης από τους εκατοντάδες επισκέπτες που θέλουν να βρεθούν στην μεγάλη γιορτή της αποκριάς.

karnabali-2.jpg

Υψηλές πληρότητες

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις απόκριες με το άνοιγμα που Τριωδίου στις 5 Φεβρουαρίου και την μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού της Βόρειας Ελλάδας. Οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης έχουν ανοδική πορεία όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η μεγάλη παρέλαση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 με την πληρότητα να ξεπερνά το 50% και να φτάνει σε κάποια ξενοδοχεία το 70%.

«Έχουν ξεκινήσει ήδη τις κρατήσεις και φτάνουν στο 70% περίπου. Μετά από τρία χρόνια περιμένουμε για φέτος να είναι καλύτερη και η κίνηση και οι εκδηλώσεις» λέει ο Χρήστος Βασιλειάδης, υπεύθυνος ξενοδοχείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σημειώνει πως οι περισσότεροι επισκέπτες είναι νεολαία που κλείνουν για ένα ή δύο βράδια και αναχωρούν το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

«Έχουμε γεμίσει»

Η πληρότητα του 100% κατακτήθηκε ήδη σε κάποια μικρότερα ξενοδοχεία που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και διαθέτουν λιγότερα δωμάτια φέρνοντας χαμόγελα αισιοδοξίας στους ιδιοκτήτες και την πεποίθηση πως φέτος θα είναι η μεγάλη η επιστροφή μετά από την αποχή των τριών ετών.

«Έχουμε γεμίσει. Έχει ενάμιση μήνα που ξεκίνησαν τα τηλέφωνα. Εγώ τώρα έχω ένα δωμάτιο μόνο άδειο. Θα γίνει χαμός φέτος, θα μαζευτεί πολύ κόσμος και καρναβαλιστές που τόσα χρόνια ήταν κλεισμένοι. Έχει γκρουπ ηλικίες 50 – 60, αλλά πολλοί κλείνουν και μεμονωμένοι που είναι νεαροί 25 – 40. Οι περισσότεροι είναι για διήμερο, έχει όμως και πολλούς που είναι τρίνυχτο» λέει με ενθουσιασμό η Φρόσω Κωνσταντινίδου, υπεύθυνη κρατήσεων ξενοδοχείου που βρίσκεται 10 λεπτά με τα πόδια από την παρέλαση.

Χιλιάδες επισκέπτες

Η πόλη της Ξάνθης αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών τόσο οικογένειες με μικρά παιδιά, όσο και μεγάλες παρέες νέων στην πλειονότητά τους όπως είθισται. Οι επισκέπτες που έχουν κλείσει μέχρι τώρα τα δωμάτια είναι για δύο διανυκτερεύσεις, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που θα μείνουν από την Παρασκευή.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και κίνηση από τον κόσμο. Κάνουν έρευνα για το που θα κλείσουν και σε κρατήσεις έχουμε προχωρήσει πολύ, είμαστε στο 50%. Εμείς έχουμε 53 δωμάτια και για ένα μήνα πριν είμαστε πολύ καλά» λέει η Άννα Στυλιανίδου, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου. «Είναι μεικτό το ενδιαφέρον, σίγουρα πιο πολύ από νέο κόσμο, παρέες και ζευγάρια, είναι πολλοί που ενδιαφέρονται. Το γλέντι ξεκινάει από την Παρασκευή και πολλοί θα έρθουν για τριήμερο. Είμαστε πλέον στην εποχή πριν τον κορονοιό» προσθέτει.

Πάνω από 30 σύλλογοι θα παρελάσουν στους δρόμους της Ξάνθης μετά από 3 χρόνια παύσης εξαιτίας της πανδημίας και οι καρναβαλιστές βγάζουν από τις ντουλάπες τους τις αποκριάτικες στολές που δεν μπόρεσαν να χαρούν το 2020 λόγω της ακύρωσης της παρέλασης.

karnavali.jpg

Κέφι και τρέλα

Οι καρναβαλιστές το πιάνουν από εκεί που το άφησαν και είναι έτοιμοι για μοναδικές αποκριάτικες στιγμές στην καρδιά του καρναβαλιού έτοιμοι να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν με τρέλα και κέφι. Οι επιλογές των στολών είναι σίγουρο πως θα ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά γούστα.

Εκτός από τις διήμερες εξορμήσεις διοργανώνονται ημερήσιες εκδρομές από τα τουριστικά γραφεία για εκείνους που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την μεγάλη παρέλαση.

Η περίοδος των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2023 θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής, στη γειτονιά του Σαμακώβ όπου ο Τζάρος θα παραδοθεί στις φλόγες όπως κάθε χρόνο

Δεν υπάρχουν σχόλια