GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο χορός των flamingos στις λιμνοθάλασσες της Ροδόπης

  Δεκάδες και σήμερα οι επισκέπτες που στάθηκαν να θαυμάσουν τους χρωματισμούς και τους σχηματισμούς των άγριων πτηνών που βρήκαν καταφύγιο ...

 


Δεκάδες και σήμερα οι επισκέπτες που στάθηκαν να θαυμάσουν τους χρωματισμούς και τους σχηματισμούς των άγριων πτηνών που βρήκαν καταφύγιο στη λίμνη Βιστωνίδα, στην Ισμαρίδα και στις λιμνοθάλασσες της Ροδόπης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχος για τους εκδρομείς, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στάθηκαν ώρα πολύ παρατηρώντας σχηματισμούς, πετάγματα και τρόπους αναζήτησης της τροφής τους.

Φλαμίνγκος, άργυροπελεκάνοι και κύκνοι συγκεντρώνουν τα βλέμματα των επισκεπτών αυτή την εποχή και το φακό των παρατηρητών. Στο ξεκίνημα του χειμώνα, στην τέταρτη λίµνη της Ελλάδας, τη Βιστωνίδα, αλλά και στις γειτονικές, σύμφωνα με το επίσημο σαϊτ του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ξεχειμωνιάζουν εκατοντάδες άγρια πτηνά που έκαναν μακρύ ταξίδι για να βρουν το ιδανικό τους καταφύγιο.

Ωστόσο, οι μικροί και μεγάλοι σχηματισμοί των φλαμίνγκο ή επίσης γνωστά και ως φοινικόπτερα είναι τα πουλιά που χρωματίζουν τη λίμνη με το χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμά τους. Ψηλόλιγνα με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους στο πέρασμά- πέταγμα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια