GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποιους παρακολούθησε η ΕΥΠ στη Θράκη;

  Μετά τις αποκαλύψεις περι “παράνομων” παρακολουθήσεων και όχι αυτών που επιτάσσει το καταστατικό λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφο...

 

Μετά τις αποκαλύψεις περι “παράνομων” παρακολουθήσεων και όχι αυτών που επιτάσσει το καταστατικό λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τα στόματα φαίνεται να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, ειδικά απ’ όσους είχαν υπόνοιες ότι μπορούσε το σύστημα της ΕΥΠ να παρακολουθήσει το τηλέφωνό τους.

Εκτός των βασικών υπόπτων που βεβαίως και παρακολουθούνται και είναι άτομα της διεθνούς δράσης λαθρομετανάστευσης καθώς εμπορίας ναρκωτικών στη διασυνοριακή γραμμή, που εκεί βεβαίως και υφίσταται θέμα εθνικής ασφάλειας, οι παρακολουθήσεις, με άνωθεν εντολές πολιτικών προϊσταμένων της ΕΥΠ, φαίνεται να γίνονται και σε πρόσωπα που “ενοχλούσαν” τοπικούς και άλλους παράγοντες.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κάνουν λόγο για “στενή σχέση πρώην ισχυρού πολιτικού παράγοντα της Ξάνθης, που ζήτησε και έλαβε πληροφορίες απο πρώην στέλεχος του ΥΠΕΞ, το οποίο με τη σειρά του είχε τη συνδρομή της ΕΥΠ Κομοτηνής”, τη χρονική περίοδο 2004-2007!

Επίσης, πρώην Βουλευτής του Εβρου, είχε ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις απο πρώην Διοικητή της ΕΥΠ, την περίοδο 2012-2015 για το ποιος ήταν ο λόγος της παρακολούθησης των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων τόσο απο το πολιτικό του γραφείο στον τόπο εκλογής του, όσο και στο κινητό του τηλέφωνο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Βουλευτής ενημερώθηκε τυχαία ότι το κινητό του παρακολουθείται, όταν μετέβη σε άλλη χώρα και υπέστη ζημιά τεχνικού επιπέδου.

  • Παρακολουθήσεις….ξεκαθάρισμα λογαριασμών;

Χαρακτηριστικό των πληροφοριών που έχουμε και προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε στον απόλυτο βαθμό, αναδεικνύουν ότι με εντολή του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ επι ημερών ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, παρακολουθήσεις γίνονταν ακόμα και σε στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και να διαλυθεί η υπηρεσία με τις γνωστές αποχωρήσεις των 13 υψηλόβαθμων στελεχών της.

Παράλληλα, τα δικά του παράπονα για “παρακολούθηση” του τηλεφώνου του, έκανε και εκλεγμένος μουσουλμάνος Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, του οποίου η στάση και οι πράξεις του καθώς ο εναγκαλισμός του με την Τουρκία, μάλλον υπήρχε κάθε λόγος της παρακολούθησης αυτής.

  • Λίστα ονομάτων

Σε λίστα που κυκλοφορεί ανάμεσα σε “πηγαδάκια” πρώην και νυν στελεχών της ΕΥΠ, εμφανίζονται ονόματα επιχειρηματιών, πολιτικών, δημοσιογράφων, ποδοσφαιριστών, παραγόντων ομάδων, τραγουδιστών απο την περιοχή της Θράκης, με πεδίο δραστηριότητας προς Βουλγαρία και Τουρκία.

Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να μην γνωρίζουν μέχρι στιγμής ότι είναι “θύματα” παρακολούθησης της ΕΥΠ, καθώς επίσης και επίσημα η υποδιεύθυνση Κομοτηνής αναφέρει ότι “δεν έχουν γίνει παρακολουθήσεις εκτός αυτών που ζητήθηκαν αρμοδίως απο την κεντρική διοίκηση των Αθηνών”.

Γνωρίζοντες την κατάσταση, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση της διαρροής της λίστας ονομάτων που έχουν παρακολουθηθεί απο την ΕΥΠ Κομοτηνής είτε κεντρικά των Αθηνών, και ήδη έχουν φτάσει “ραβασάκια” σε Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ όπως και στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρξουν εκατέρωθεν παρεμβάσεις.

Τέλος, η Ελληνιστή Αστυνομία δηλώνει αμέτοχη στην όλη φημολογούμενη κατάσταση στη Θράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια