GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για ακόμη μία φορά τα στελέχη των ΕΔ εμπαίζονται Χριστουγεννιάτικα

Επιστολή του Υπολοχαγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) και τέως Οργανωτ...


Επιστολή του Υπολοχαγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) και τέως Οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.)

Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 05 Δεκεμβρίου 2022, κυκλοφόρησε στα ειδησεογραφικά sites του αμυντικού ρεπορτάζ έγγραφο της ΓΔΟΣΥ/ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με το οποίο εγκρίνεται, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, η καταβολή οδοιπορικών εξόδων, περίπου 160 ευρώ [αφορά σε 51/2 ημέρες εκτός έδρας (ΗΕΕ)], στο πλαίσιο της κάλυψης υπηρεσιακών κινήσεων σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό.

Η ως άνω κίνηση του κ. ΥΕΘΑ δεν αποτελεί καινοτομία, καθόσον εδώ και χρόνια έχει «καθιερωθεί» η έκτακτη καταβολή των «περισσευμάτων» από τις δαπάνες μετακίνησης προσωπικού σε αυτό, στο πλαίσιο της «μέριμνας υπέρ του προσωπικού». Όπως, επίσης, δεν θα αποτελέσει καινοτομία, για άλλη μία χρονιά, η ανάγνωση τίτλων όπως: «Έκτακτος Μποναμάς για τους Στρατιωτικούς», «Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων για τους Ένστολους», «Θα Πέσει Παραδάκι Χριστουγεννιάτικα στις Χακί Τσέπες» κ.λπ., κ.λπ.

Ποια είναι όμως τα πραγματικά γεγονότα;

  • Πραγματικό γεγονός 1ο.

Οι στρατιωτικοί στην Ελλάδα του 2022 έχουν ανάγκη ακόμα και τα 16 ευρώ. Πόσο μάλλον τα 160.

  • Πραγματικό γεγονός 2ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ.

  • Πραγματικό γεγονός 3ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των χρωστούμενων αποζημιώσεων της νυκτερινής εργασίας των στρατιωτικών, η οποία αποτελεί, πλέον, εξαετές (!) χρέος.

  • Πραγματικό γεγονός 4ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για την καταβολή των χρωστούμενων διαφορών της μισθολογικής προαγωγής των ΕΜΘ Ανθυπολοχαγών, η οποία αποτελεί, πλέον, τριετές (!) χρέος.

  • Πραγματικό γεγονός 4ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για την αποκατάσταση της διαφοράς που προέκυψε με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Βοήθημα Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ) των τέκνων των μετόχων των Μετοχικών Ταμείων (ΜΤ).

  • Πραγματικό γεγονός 5ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για την αποκατάσταση της αδικίας που βιώνουν οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ), οι οποίοι αποκλείονται από επιδόματα που δίδονται στα υπόλοιπα στελέχη (όπως το επίδομα παραμεθορίου).

  • Πραγματικό γεγονός 6ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για την αύξηση της αποζημίωσης των κινήσεων εκτός έδρας (φύλλα πορείας), κατ’ αντιστοίχιση με το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κρατώντας όμως την ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση στα ίδια επίπεδα (60 χιλιόμετρα), λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις ΕΔ.

  • Πραγματικό γεγονός 7ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για την αύξηση της αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό που διαμένει σε ξενοδοχεία κατά την εκτέλεση φύλλων πορείας, με βάση τις πραγματικές τιμές του 2022 και όχι αυτών προ 30ετίας.

  • Πραγματικό γεγονός 8ο.

Ο κ. ΥΕΘΑ θα μπορούσε να μην δώσει εντολή για την έκτακτη καταβολή των 160 ευρώ. Αντί αυτής, θα μπορούσε να δώσει εντολή για έκτακτη αποδέσμευση ποσού ίσου της αγοραστικής δύναμης που απώλεσαν τα στελέχη των ΕΔ εξαιτίας του πληθωρισμού, το οποίο μηνιαίως και για κάθε στέλεχος ισούται κατά μέσο όρο με 160 ευρώ!

Από τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε ότι τα 160 ευρώ που προτίθεται να δώσει ο κ. Παναγιωτόπουλος κινούνται στη σφαίρα της επικοινωνιακής πολιτικής, παρουσιάζοντας τα «ψίχουλα» ως «καρβέλια».

Ακόμη όμως κι αν θέλαμε να σταθούμε με αγάπη, κατανόηση και εκτίμηση απέναντι στον κ. ΥΕΘΑ, αναγνωρίζοντας τις αγνές και αληθινές του προθέσεις, η ίδια η πραγματικότητα και συγκεκριμένα ο κ. Πρωθυπουργός, για άλλη μία φορά τον διαψεύδει με τις εξαγγελίες του! Δίδεται εφάπαξ βοήθημα 600 ευρώ στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος, καθόσον εργαζόμενο επί 24ωρο αντιμετώπισαν τον τεράστιο όγκο των μεταναστατευτικών ροών. Αλήθεια, τα στελέχη των ΕΔ που βρισκόντουσαν όλα αυτά τα 24ωρα; Μήπως δε βρισκόντουσαν στο πλάι των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ; Μήπως δεν συνέδραμαν εξίσου στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών; Ή μήπως να θυμηθούμε όλα τα πάρεργα που επιτυχώς ολοκλήρωσαν, όπως πυρασφάλεια, πυροπροστασία, δασοπερίπολα, κομπάρσοι σε χολιγουντιανές ταινίες, υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρίας εκμετάλλευσης μεγάλης οδού και τόσα άλλα;

Η πραγματικότητα σας εξέθεσε κύριε Υπουργέ. Χρωστάτε φούρνους τα καρβέλια και σκορπάτε ψίχουλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια