GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σαρωτικοί έλεγχοι για ξέπλυμα χρήματος και μεγάλη φοροδιαφυγή από την ΑΑΔΕ

Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί Απενεργοποιούνται ΑΦΜ για απάτες

  • Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί
  • Απενεργοποιούνται ΑΦΜ για απάτες


Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητας βρίσκονται εκατοντάδες υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος». Από τις αρχές του 2022 η ΑΑΔΕ έχει αποστείλει στην Αρχή για το ξέπλυμα υποθέσεις φορολογούμενων που κατηγορούνται για μεγάλη φοροδιαφυγή, προκειμένου να διερευνηθούν και για ξέπλυμα χρήματος. Την ίδια ώρα η Αρχή έχει ζητήσει από την ΑΑΔΕ στοιχεία για 370 πρόσωπα, τα οποία είναι ύποπτα για ξέπλυμα.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2022:

Οι φορολογικές αρχές απέστειλαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για το ξέπλυμα, 389 υποθέσεις για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή, με τους υπόχρεους να ελέγχονται και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στην Αρχή για το ξέπλυμα παραπέμφθηκαν 306 υποθέσεις ιδιωτών ή νομικών προσώπων, που κατηγορούνται για βεβαιωμένη φοροδιαφυγή ύψους άνω των 50.000 ευρώ ή συνολικά 1,45 δις. ευρώ.

Παραπέμφθηκαν 539 φορολογούμενοι, με χρέη προς την Εφορία συνολικού ύψους 539 εκατ. ευρώ. Ο καθένας χρωστάει πάνω 50.000 ευρώ και όλοι θα ελεγχθούν και για πιθανή εμπλοκή τους σε ξέπλυμα χρήματος.

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες απέστειλε στην ΑΑΔΕ αιτήματα παροχής πληροφοριών για συνολικά 370 πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, και ζητεί από τις φορολογικές αρχές στοιχεία για τα εισοδήματα και την περιουσία που δηλώνουν στην εφορία προκειμένου να συνεχιστεί σε βάθος η έρευνα.

Η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων ολοκλήρωσε 148 έρευνες για απάτη στον τομέα του ΦΠΑ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 152 νέες έρευνες. Πρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που χαρακτηρίζονται, ως «εξαφανισμένοι έμποροι». Μετά τους ελέγχους οι φορολογικές αρχές προχώρησαν στην απενεργοποίηση 128 ΑΦΜ. Σημειώνεται ότι 2021 είχαν απενεργοποιηθεί 139 ΑΦΜ και το 2020 144 ΑΦΜ για απάτες στον ΦΠΑ.

























 

Δεν υπάρχουν σχόλια