GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πολυγαμικές σχέσεις… Όταν τρία ή περισσότερα άτομα έχουν κλειστή σχέση και εμπλέκονται μόνο μεταξύ τους

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ικανοποιούνται με το να βρουν το άλλο τους μισό. Θέλουν το κάτι παραπάνω και δεν τους ενοχλεί να μοιράζοντα...


Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν ικανοποιούνται με το να βρουν το άλλο τους μισό. Θέλουν το κάτι παραπάνω και δεν τους ενοχλεί να μοιράζονται την αγάπη τους με άλλους. Γνωρίστε τους πολυγαμικούς!

Τα πολυγαμικά ζευγάρια είναι εκείνα στα οποία τα άτομα έχουν συμφωνήσει να συνδεθούν συναισθηματικά και με άλλους. Αλλά δεν πρόκειται μόνο για περαστικές περιπέτειες καθώς υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δεσμεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλούς συντρόφους ακόμη και να ζήσουν όλοι μαζί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα που ασχολείται με θέματα πολυγαμικότητας Loving More.

  • Τα ζευγάρια αυτά θα μπορούσαν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής:

Πολυγαμική ανοιχτή σχέση: Σε αυτόν τον τύπο σχέσης τα μέλη του ζευγαριού παραμένουν ανοιχτά στην πιθανότητα να εμπλακούν σε νέα ειδύλλια.

Κλειστή πολυγαμική σχέση: Όταν τρία ή περισσότερα άτομα έχουν κλειστή σχέση και εμπλέκονται μόνο μεταξύ τους ενώ δεσμεύονται να μην συνάψουν σχέση με άλλο πρόσωπο έξω από την ομάδα.

Πολυγαμικές ατομικές σχέσεις: Πρόκειται για πρόσωπα που έχουν πολλούς διαφορετικούς ερωτικούς συντρόφους αλλά δεν έχουν σταθερό δεσμό με κανέναν από αυτούς.

Για πολλούς είναι δύσκολο να κατανοήσουν αυτού του τύπου τις σχέσεις. Αλλά κάποιοι λένε ότι απλώς έχουν διαφορετική σεξουαλική συμπεριφορά: «Μεγαλώνοντας δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το να αγαπάω κάποιον σήμαινε ότι θα’ πρεπε να βάζει απαγορευτικό στην δημιουργία άλλων σχέσεων. Αυτό που μου αρέσει στις πολυγαμικές σχέσεις είναι ότι όλα μπορούν να αλλάξουν. Δεν υπάρχουν υποχρεώσεις. Δεν χρειάζεται να τραβήξεις μία διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο ποια είναι φίλη σου και ποια είναι ερωμένη», σχολίασε χρήστης του site σύμφωνα με το περιοδικό The Atlantic.

Αν ψάχνεις μία τέτοια σχέση καλύτερα να βρείτε κάποιον που έχει ίδιες ιδέες με εσάς καθώς τα ζευγάρια που τα μέλη τους μοιάζουν διαρκούν περισσότερο σύμφωνα με έρευνα.

  • Γιατί θα μπορούσε να αποτύχει

  Κάποια προβλήματα που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα πολυγαμικά ζευγάρια είναι είναι η δυσκολία να ικανοποιήσει κάποιος τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων των ερωτικών του συντρόφων, όπως εξηγεί η ειδικός στις πολυγαμικές οικογένειες, Ελίζαμπεθ Σεφ, στο περιοδικό Psychology Today.

Επίσης, «στην κουλτούρα του Δυτικού πολιτισμού επικρατεί η μονογαμία που βασίζεται τον γάμο. Αλλά στα πολυγαμικά ζευγάρια υπάρχει αγάπη και σεξουαλικότητα με έναν διαφορετικό τρόπο που θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις, αμφιβολίες και ψυχικές συγκρούσεις», εξηγεί η ψυχαναλυτής Πάολα Ραμίρεζ.

Όπως βλέπετε οι πολυγαμικές σχέσεις δεν είναι για όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια