GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε παράκρουση ο Οντέρ Μουμιν: Αποκαθηλώνεται απο το Δήμο Ιάσμου!

Μία σειρά γεγονότων και φυσικά το αρνητικό κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε – ίσως βλέποντας την επερχόμενη εκλογική συντριβή του – ο Δήμαρχος ...


Μία σειρά γεγονότων και φυσικά το αρνητικό κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε – ίσως βλέποντας την επερχόμενη εκλογική συντριβή του – ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμιν, πολύ σύντομα θα τεθεί σε αργία απο την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Μακεδονίας και Θράκης.

Τόσο η άμεση εμπλοκή του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας – με τις φαντασιώσεις του περι “Γκιουλενιστών Υπαλλήλων και Δημοτικών Συμβούλων στον Ιασμο” αλλά και με την διασπορά ψευδών ειδήσεων περι “ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων στη Θράκη” – ο υπο προθεσμία δήμαρχος της Ροδόπης, προκάλεσε κυριολεκτικά την τύχη του και ήδη η συντεταγμένη πολιτεία, έστω και καθυστερημένα λειτούργησε θεσμικά και θα ελέγξει πολιτικά και αυτοδιοικητικά τον αιρετό δήμαρχο Ιάσμου.

Ο μουσουλμάνος πολιτικός, μη μπορώντας να ελέγξει πλέον ούτε τον εαυτό του, υπέπεφτε καθημερινά σε ατοπήματα πολιτικά και διοικητικά, δημιουργώντας κενό άσκησης εξουσίας στο Δήμο Ιάσμου, ανησυχία στο διοικητικό προσωπικό του Δήμου, εκνευρισμό στους Δημοτικούς Συμβούλους ολων των παρατάξεων συμπεριλαμβανομένης και της δικής του, με αποκορύφωμα η χθεσινή καρατόμηση όλων των Αντιδημάρχων, Προέδρων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου καθώς και των προϊσταμένων των υπηρεσιών, κατονομάζοντάς τους – ούτε λίγο ούτε πολύ – “Τρομοκράτες Γκιουλενιστές”.

Ερωτήματα στο ΥΠΕΞ

Το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έθεσε επίσημα σήμερα με συγκεκριμένα ερωτήματα το θέμα στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Υπηρεσία Ενημέρωσης, ζητώντας εξηγήσεις για το πως και απο που αντλεί εξουσία ο Δήμαρχος Ιάσμου να ασκεί εξωτερική πολιτική στη Θράκη.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε να μας διευκρινιστούν τα εξής:

Ο κ. Δήμαρχος Ιάσμου, παύει απ’ όλα τα καθήκοντά τους αντιδημάρχους και προϊσταμένους υπηρεσιών, δυνάμει της χθεσινής του απόφασης που κοινοποιήθηκε και αναφέρει τα εξής:

” Ο Δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως Προϊστάμενος των υπηρεσιών:

Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου.

Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των Προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου.

Καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ.”

Με ποια εξουσία ορίζει ένας δήμαρχος το αν υπάλληλοι ή αιρετοί σύμβουλοι υπάγονται σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση;Αποδέχεται η χώρα μας ως “τρομοκρατική οργάνωση” την επονομαζόμενη Οργάνωση FETÖ και αν ναι απο πότε;
Μπορεί ένας Δήμαρχος της Μουσουλμανικής Μειονότητας, Έλλην Πολίτης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του να ασκεί καθήκοντα “ρυθμιστή” της εξωτερικής πολιτικής στις διακρατικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όπως επιχειρεί ο κ. Οντέρ με τη στήριξη του Τουρκικού Προξενείου;
Είναι υπ’ όψη των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου σας, ότι στο Δήμο Ιάσμου υπάρχουν “τρομοκράτες” δημοτικοί και υπηρεσιακοί σύμβουλοι που προέρχονται απο εξωχώρια κέντρα οργανώσεων;

Επειδή το ρεπορτάζ πρόκειται να δημοσιευθεί μέχρι το μεσημέρι, θα επιθυμούσαμε να έχουμε και την άποψη του Υπουργείου, ως καθύλην αρμοδίου στην περίπτωση των καταγγελιών του Δημάρχου Ιάσμου.

Οι απαντήσεις…

Βεβαίως και όπως ήταν αναμενόμενο, καμία απάντηση δεν εξέδωσε το ΥΠΕΞ, διότι στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουν σημασία οι απαντήσεις στον Τύπο, αλλά οι πράξεις απέναντι στην αυθαιρεσία και ασυδοσία ενός ανθέλληνα πολιτικού προβοκάτορα, όπως ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν.

Απάντηση για εμάς ως μέσο ενημέρωσης είναι το ότι ενεργοποιήθηκαν οι αρμόδιοι φορείς, επιτέλους ασχολήθηκαν σοβαρά τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αποκαλυφθεί η απροκάλυπτη ανθελληνική λειτουργία του Οντερ Μουμιν.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter στον λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός κ. Βορίδης, ζήτησε απο τον Διοικητή της Αποκεντρωμένης κο Σάββα να ελέγξει τις πιθανές εκνομες ενέργειες του Δημάρχου.

Αναφέρει σχετικά:

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επικοινώνησε, για το ζήτημα που έχει προκύψει εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω Δημάρχου προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος.

Δικαίωση!

Το γεγονός του ελέγχου – επιτέλους – των έκνομων ενεργειών του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, αποτελεί δικαίωση για όλους εμάς τους δημοσιογράφους που ποτέ δεν συνεργαστήκαμε μαζί του, γνωρίζοντας εκ των προτέρων την ανθελληνική του συνείδηση, φιλοτουρκική και φιλοΕνρτογανική του τοποθέτηση.

Για όλους εμάς, το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και άλλους έγκριτους συναδέλφους απο την Κομοτηνή (Νίκος Αρβανίτης) και Αθήνα (Πάρης Καρβουνόπουλος) και λοιπούς, είναι δικαίωση που αυτός ο άνθρωπος θα ελεγχθεί, έστω καταρχήν για τα διοικητικά του ατοπήματα, για τις οικονομικές του ατασθαλίες εντός του Δήμου στηρίζοντας τουρκόφιλους μουσουλμανικούς συλλόγους κλπ.

Η επόμενη ημέρα

Σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων, εφόσον και επίσημα τεθεί σε αργία ο κ. Οντέρ, θα πρέπει να ορισθεί απο την πλειοψηφούσα παράταξη ο αντικαταστάτης του, που σημαίνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι καταρχήν οι “δικοί” του θα κληθούν να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει και ποιος θα διοικεί το Δήμο.

Ποιος θα είναι αυτός; Και ποιος θα δεχθεί να αναλάβει το φορτίο μιας τόσο ηλεκτρισμένης πολιτικά και κοινωνικά ατμόσφαιρας στην περιοχή του Ιάσμου;

Οσο για τον Οντέρ Μουμιν, το πολιτικό του μέλλον, όσο και αν προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την σε βάρος του κατάσταση και τα αποτελέσματα που θα βιώσει, είναι απίθανο να μπορέσει να επανεκλεγεί, ακόμα και αν σηκώσει το “λάβαρο” της “τουρκικής επανάστασης” εντός του Ιάσμου.

Είναι οφθαλμοφανές ότι ακόμα και ομόθρησκοί του δεν επιθυμούν όξυνση στην τοπική κοινωνία, όπου συμβιώνουν ειρηνικά μεταξύ τους χριστιανοί και μουσουλμάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια