GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορωνοϊός: Ανησυχία στην Ευρώπη μετά την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα-Συνεδριάζει εκτάκτως η Κομισιόν

Έκτακτη συνεδρίαση έχει συγκαλέσει σήμερα (29/12) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον απόηχο της έκρηξης κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα.


Έκτακτη συνεδρίαση έχει συγκαλέσει σήμερα (29/12) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στον απόηχο της έκρηξης κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή της, η Κομισιόν επισημαίνει ότι, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπή που αποτελείται από αντιπροσώπους των Υπουργείων Υγείας των 27 κρατών της ΕΕ, δεν αποκλείεται να υπάρξουν «πιθανά μέτρα συντονισμένης προσέγγισης των κρατών-μελών της ΕΕ»,

«Σκοπός είναι να συζητηθούν με τα κράτη μέλη και τις υπηρεσίες της ΕΕ πιθανά μέτρα ώστε να υπάρξει συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Μάλιστα, η Ιταλία αποφάσισε ήδη να υποχρεώνει όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την κινεζική επικράτεια να υποβάλλονται σε τεστ, με αντίστοιχο μέτρο να εφαρμόζεται στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έκανε λόγο για  «προσαρμοσμένα μέτρα για την προστασία των Γάλλων» από την κυβέρνησή του, που διαβεβαίωσε πως «παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή την εξέλιξη της κατάστασης στην Κίνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Παρίσι θα «εξετάσει όλα τα χρήσιμα μέτρα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν», μένοντας σε επαφή πάντα με τους Ευρωπαίους του.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τα κράτη-μέλη να μην λαμβάνουν από μόνοι τους αποφάσεις, υιοθετώντας περιορισμούς στα σύνορα χωρίς συντονισμό, όπως συνέβη κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό, οι 27 της Ευρώπης συμφώνησαν να καταργήσουν όλους τους περιορισμούς για είσοδο στην ΕΕ ταξιδιωτών από τις λεγόμενες τρίτες χώρες.




Δεν υπάρχουν σχόλια