GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλεξανδρούπολη: Οικολόγοι ζητούν την παρέμβαση εισαγγελέα για σωθεί ένας πλάτανος

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά η Οικολογική Εταιρεία Έβρου προκειμένου να σωθεί ένας αιωνόβιος πλάτανος, ο οποίος βρίσκεται στη διασταύρω...


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά η Οικολογική Εταιρεία Έβρου προκειμένου να σωθεί ένας αιωνόβιος πλάτανος, ο οποίος βρίσκεται στη διασταύρωση Διονυσίου Σολωμού με Ελένης Φιλιππίδη στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την Οικολογική Εταιρεία η “επιτροπή ποιότητας” του Δήμου Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να κοπεί ένα υγιέστατο και περήφανο πλάτανο, αγνοώντας όπως τονίζει ότι αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα, δεδομένου ότι ο πλάτανος αυτός αποτελεί προστατευόμενο είδος και θα έπρεπε να φροντίσουν απλά να αφαιρέσουν τις πλάκες περιμετρικά του δέντρου, δίνοντας χώρο στο δέντρο να συνεχίσει να προσφέρει το οξυγόνο, τη δροσιά του, τη φιλοξενία του σε πουλιά που μας προσφέρουν την πολυτέλεια να ξυπνούμε απο το κελάηδημά τους αντί από το θόρυβο των εξατμίσεων των αυτοκινήτων!

“Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε δικαίωμα να μένουμε απλοί θεατές. Τουλάχιστον ας συμμετέχουμε στις συλλογικές αποφάσεις, διότι αφορά τη ζωή μας, το οξυγόνο που αναπνέουμε, την αισθητική μας και την υποχρέωσή μας να προστατεύουμε τη φύση της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος!

Αυτός ο πλάτανος για να καταφέρει να επιβιώσει τόσα χρόνια, έχει απλώσει τόσο βαθιά τις ρίζες του για να βρει νερό! Αποτελεί ένα θαύμα της φύσης μέσα στο τσιμέντο της πόλης μας! Θα έπρεπε να απολαμβάνει τη φροντίδα, το σεβασμό και το θαυμασμό της γειτονιάς! 

Τι πήγε τόσο στραβά με την εξέλιξή μας ως είδος σε αυτή την πόλη; Ζητούμε την παρέμβαση του εισαγγελέα διότι στο συγκεκριμένο δρόμο, φαίνεται ότι οι κάτοικοί του έχουν πάρει το νόμο στα χέρια τους και έχουν αφαιρέσει κατά μήκος όλα τα δέντρα. 

Σε επιτόπια έρευνα θα διαπιστώσετε ότι έχουν προβεί μέχρι σε τσιμεντάρισμα κορμού για να εξασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να ξαναφυτρώσει ούτε κλαδάκι!” αναφέρει η ανακοίνωση της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια