GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απώλεια βάρους: Η καλύτερη ώρα να φάτε για να χάσετε πιο γρήγορα κιλά

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες -εκτός από την πραγματική δίαιτα ...


Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος είναι απαραίτητο να αναθεωρήσετε πολλές από τις καθημερινές σας συνήθειες -εκτός από την πραγματική δίαιτα και την άσκηση- προκειμένου να βελτιστοποιήσετε την επιτυχία της προσπάθειάς σας.

Για παράδειγμα, απλά πράγματα, όπως η προετοιμασία γευμάτων και η δημιουργία μιας λεπτομερούς λίστας αγορών, είναι θετικοί τρόποι για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας. Ένα άλλο πράγμα, όμως, που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το στόχο σας είναι το να γνωρίζετε ποιες είναι οι καλύτερες ώρες κατανάλωσης των γευμάτων για γρήγορη απώλεια βάρους. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές και θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να χάσετε κιλά.

Προγραμματίστε ένα «διάλειμμα» για το μεταβολισμό σας

Οι καλύτερες ώρες διατροφής, σύμφωνα με το eatthis.com, είναι μεταξύ 7 π.μ. και 15.00 μ.μ., καθώς μια ερευνητική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση τροφής αποκλειστικά κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών μπορεί να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική απώλεια βάρους, έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της διάθεσης.

Φυσικά, έχετε ένα μικρό περιθώριο με αυτές τις ώρες, αλλά συνήθως, είναι καλύτερα να καταναλώνετε γεύματα νωρίτερα κάθε μέρα. Τώρα το 15.00 μ.μ. μπορεί να είναι μια δύσκολη προθεσμία. Αν και αυτή η ώρα είναι ιδανική, ένας μεγάλος αριθμός ειδικών προτείνει να μην τρώτε μετά τις 20:00 μ.μ., χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες που να το υποστηρίζουν.

Υπό αυτό το πρίσμα, αντί να εστιάζετε σε μια συγκεκριμένη ώρα διακοπής της κατανάλωσης φαγητού, είναι πιο αποτελεσματικό να καταναλώνετε την πλειονότητα των θερμίδων σας νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Προγραμματίστε, για παράδειγμα, ένα «διάλειμμα» φαγητού διάρκειας οκτώ έως 12 ωρών, όπως 8 μ.μ. έως 8 π.μ., έτσι ώστε να μην φάτε για τουλάχιστον 12 ώρες και να ξεκουραστεί το σώμα και ο μεταβολισμός σας. Ο καθορισμός αυτού του «διαλείμματος» έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο ευεργετικός για την απώλεια βάρους από ό,τι οποιαδήποτε συγκεκριμένη ώρα διακοπής του φαγητού.

Τρώτε την πλειονότητα των θερμίδων σας στο πρωινό

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι μπορείτε να χάσετε περισσότερο βάρος επιλέγοντας να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες στο πρωινό αντί για ένα αργοπορημένο δείπνο.

Σύμφωνα με το eatthis.com, προτιμάτε να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες νωρίτερα μέσα στην ημέρα, καθώς αυτή η συνήθεια θα βοηθήσει στη ρύθμιση των ορμονών της πείνας και της όρεξής σας. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών με το πρωινό συγκεκριμένα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής πρόσληψης θερμίδων μόλις τελειώσει η μέρα. Οι έρευνες δείχνουν, επίσης, ότι καίμε περισσότερες θερμίδες μετά από ένα πρωινό γεύμα από ό,τι μετά το δείπνο, γεγονός που αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να προσλαμβάνετε μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων το πρωί.

Για τα υπόλοιπα γεύματά σας, επιλέξτε πηγές υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Για ένα εξαιρετικό πρωτεϊνούχο πρωινό, σκεφτείτε μια ομελέτα με μια μερίδα φρούτων και γιαούρτι. Είναι σημαντικό να προσλαμβάνετε κάποια στερεή πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα, αλλά το πρωινό είναι ο βασιλιάς και πρέπει να είναι το πιο ουσιαστικό, εξηγεί το δημοσίευμα.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, ο κιμάς γαλοπούλας, το ψάρι, το άπαχο κοτόπουλο, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, οι φακές, τα φασόλια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών αποτελούν εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια