GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ξενοκοίταγμα… Δεν φταίει ο άντρας που ξενοκοιτάει

Το θέμα της απιστίας και ιδιαίτερα της ανδρικής ήταν πάντα θέμα που ερμηνευόταν ποικιλοτρόπως και ίσως δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν δ...


Το θέμα της απιστίας και ιδιαίτερα της ανδρικής ήταν πάντα θέμα που ερμηνευόταν ποικιλοτρόπως και ίσως δεν θα σταματήσουν ποτέ να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.

Το κολομβιανό περιοδικό El Tiempo συγκέντρωσε τα αποτελέσματα αντικρουόμενων ερευνών που έχουν γίνει για το θέμα.

Από την μία πλευρά γίνεται αναφορά σε μία ομάδα ερευνητών του αυτόνομου Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου του Μεξικού οι οποίοι αποκάλυψαν ότι η τάση των ανδρών να είναι άπιστοι σχετίζεται με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που έχει η κατασκευή του εγκεφάλου τους.

«Ένας άνδρας που δεν μένει έγκυος κάνει sεx επειδή ο εγκέφαλός του επηρεάζεται σε μόνιμη βάση από την τεστοστερόνη και αυτό είναι που πυροδοτεί την δράση ενώ οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στην γυναίκα την οδηγούν στο να έχει μητρική συμπεριφορά και να επιζητά την δέσμευση», έγραψαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν την έρευνα η οποία είχε θέμα τις στρατηγικές αναπαραγωγής.

Άλλη έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Karolinska κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας στους πέντε άνδρες έχουν την τάση να είναι άπιστοι και αυτό οφείλεται στην αλλαγή του γονιδίου 334. Οι άνδρες γενικά φέρουν από κανένα έως δύο αντίγραφα αυτής της περιοχής του RS3 334 και όσο περισσότερα είναι τα αντίγραφα τόσο χαμηλότερη η ισχύς του δεσμού ενός άντρα με τη σύντροφό του.

Η εφημεριδα Εl Tiempo κάνει επίσης αναφορά και στον ψυχίατρο Ρίτσαρντ Φρίντμαν του Πανεπιστημίου του Cornell, ο οποίος υποστηρίζει ότι η απιστία μπορεί να οφείλεται σε γενετικά ή άλλα χαρακτηριστικά σε βαθμό όμως που ποικίλει από άνδρα σε άνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια