GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ονειρούπολη: Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό βγαλμένο από τα φωτεινότερα παραμύθια

  Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη βγαλμένη από τα όνειρα, η Ονειρούπολη.

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πόλη βγαλμένη από τα όνειρα, η Ονειρούπολη.

Έτσι ξεκινούν όλα τα παραμύθια και, σίγουρα, όσοι επισκέπτονται τη φετινή Ονειρούπολη στη Δράμα αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό βγαλμένο από τα φωτεινότερα παραμύθια.

Εδώ και δεκαεννιά χρόνια, από το Δεκέμβριο του 2003, η Ονειρούπολη παραμένει σημείο αναφοράς των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στη Βόρεια Ελλάδα και, γενικότερα, στις χώρες των Νοτίων Βαλκανίων.

Δυο χρόνια μετά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, οι διοργανωτές αποφάσισαν για μια ακόμη χρονιά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, με μικρούς και μεγάλους να ζουν τις γνώριμες όμορφες στιγμές στην πόλη, όπου χτυπά εδώ και χρόνια η καρδιά των Χριστουγέννων.

«Το brand της Ονειρούπολης παραμένει ισχυρό και είναι ένα κίνητρο και ένα βάρος ευθύνης για όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τα κοινά, να το διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο και να το ενδυναμώσουμε αν είναι δυνατόν», δήλωσε αποκλειστικά στο mynews.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Μιχαήλ Τάσσου.

Όπως εξήγησε ο κ. Τάσσου, το μήνυμα που στέλνει η φετινή Ονειρούπολη είναι η παγκόσμια ειρήνη. Γι’ αυτό ως concept επελέγη η μικρή Ειρήνη, ένα κοριτσάκι που θα περάσει τα Χριστούγεννα στη Δράμα και στην Ονειρούπολη, να ακούσει παραμύθια, να παίξει στο λούνα παρκ και στις 8 Ιανουαρίου, να φύγει από τη Δράμα, μεταδίδοντας το μήνυμα της Ειρήνης σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, μέχρι σήμερα περισσότερα από εκατό σχολεία από όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφτούν την Ονειρούπολη, ανταποκρινόμενα στη στοχευμένη καμπάνια που πραγματοποίησε ο Δήμος Δράμας.


Πηγή: Facebook @Ονειρούπολη Δράμας – Το χωριό του Άη Βασίλη

«Η ανταπόκριση από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν ξεκινήσαμε τη διαφήμιση της Ονειρούπολης και το πλασάρισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Και χάρη στο μήνυμα που εκπέμπουμε και λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων κατά τα προηγούμενα δυο χρόνια, ο κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να διασκεδάσει και να βγει έξω για να χαρεί.

Το είχε ανάγκη αυτό ο κόσμος να επισκεφθεί τα χριστουγεννιάτικα πάρκα.

Κάναμε μια στοχευμένη καμπάνια, ειδικά προς τα σχολεία και τις μικρές ηλικίες.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει ότι θα επισκεφθούν την Ονειρούπολη εκατόν εβδομήντα δύο σχολεία από όλη την Ελλάδα, κυρίως τη βόρεια Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Τάσσου.

Μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε, το ενδιαφέρον του κοινού για επίσκεψη τα Σαββατοκύριακα, τουλάχιστον της εορταστικής περιόδου, είναι τεράστιο.

«Από τα τουριστικά πρακτορεία και από το feedback που παίρνουμε από την Ένωση Ξενοδόχων φαίνεται ότι υπάρχει πληρότητα σε αρκετά μεγάλο ποσοστό στα ξενοδοχεία της Δράμας.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι η προσπάθεια που έγινε και για το κοινωνικό μήνυμα και για τη διοργάνωση θα έχει ανταπόκριση και θα βοηθήσει την τοπική κοινωνία», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στην Ονειρούπολη μπορούν να επισκεφθούν το Σπιτάκι του Άι Βασίλη, το Ταχυδρομείο, την αγαπημένη Ζωγραφική Προσώπου, το Σαπωνοποιείο του Άι Βασίλη, το οποίο για πρώτη φορά έρχεται στην Ονειρούπολη και μέσα από αυτό τα παιδιά θα μαθαίνουν και για την ιστορία του σαπουνιού, αλλά και θα συμμετέχουν κατασκευάζοντας το δικό τους σαπουνάκι.

Το Ξυλουργείο του Άι Βασίλη λειτουργεί όπως και το Σαπωνοποιείο, το Σπίτι του Παραμυθιού, αλλά και το Ραδιόφωνο, όπου τα παιδιά θα μάθουν τη διαδικασία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και θα δίνουν ζωντανά τις ευχές τους.


Πηγή: Facebook @Ονειρούπολη Δράμας – Το χωριό του Άη Βασίλη

Η φετινή Ονειρούπολη περιλαμβάνει δεκαπέντε δωρεάν δράσεις εκπαιδευτικού και συμμετοχικού χαρακτήρα, σαράντα εννιά πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέντε παιδικές θεατρικές παραστάσεις, δεκατέσσερις συναυλίες και πάνω από 50 παράλληλες δράσεις.

Μια μεγάλη αγκαλιά για την κοινωνία

Εκτός από τον καθαρά ψυχαγωγικό χαρακτήρα της Ονειρούπολης, οι διοργανωτές και το αρραγές κύμα εθελοντών που τους πλαισιώνει έχουν ετοιμάσει σειρά φιλανθρωπικών δράσεων σε όλη τη διάρκεια των εορτών, μεταξύ των οποίων εθελοντική αιμοδοσία, φιλανθρωπικό αγώνα τρεξίματος κτλ..

«Την Κυριακή το βράδυ έχουμε ένα φιλανθρωπικό gala που οργανώνουμε κάθε χρόνο στο πλαίσιο της Ονειρούπολης.

Τα τελευταία δυο χρόνια βοηθήσαμε τα ΑμεΑ στον Άγιο Σάββα, φτιάχνοντας μια μεγάλη αίθουσα με υπολογιστές, δωρεά της σχολής μας, τον δεύτερο χρόνο πήραμε τρία μηχανήματα της αυλής στα οποία κάνουν ασκήσεις θεραπείας.

Και φέτος θα βοηθήσουμε την Παιδιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου Δράμας, καθώς μας ζήτησαν ένα μηχάνημα για τον ίκτερο και σεντονάκια για αγοράκια και κοριτσάκια.

Και σε αυτό θα συμμετάσχουν τα παιδιά όλων των σχολών και οι γονείς που πάντα είναι αρωγοί σε όλες τις δράσεις», δήλωσε στο mynews.gr η ιδιοκτήτρια των Σχολών Χορού «Pirouette» που εδρεύουν σε Δράμα, Νευροκόπι και Καβάλα, Έλενα Νότα.

Μάλιστα, η κα. Νότα επεσήμανε ότι όλα τα παιδιά των σχολών τους κάθε χρόνο ανυπομονούν να συμμετάσχουν στην Ονειρούπολη και, φέτος, μετά από δεκαέξι χρόνια συμμετοχής, παραμένουν ενθουσιασμένα.


Πηγή: Facebook @Ονειρούπολη Δράμας – Το χωριό του Άη Βασίλη

Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η φετινή 19η Ονειρούπολη θα τονώσει ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία, μετά από τρία δύσκολα χρόνια πανδημίας και περιοριστικών μέτρων.

«Έχουμε νέα συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων του νομού Δράμας, μέσα από την οποία μπορούμε να κατευθυνθούμε και να ενημερώνουμε για το τι μπορεί να κάνει ένας επισκέπτης στη Δράμα, για τις διάφορες δράσεις σε όλο το νομό. Είτε είναι σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, είτε πεζοπορικές εκδρομές στο Παρανέστι», είπε ο κ. Τάσσου.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλιάς, τόνισε ότι η φετινή χρονιά θα είναι η καλύτερη χρονιά της τελευταίας πενταετίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το δεκαπενθήμερο των εορτών η κινητικότητα θα αγγίξει το 85-90% και μέχρι τώρα η πληρότητα είναι πάνω από το 50%.

«Υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για την περιοχή της Δράμας για όλη την περίοδο των εορτών. Και μπορώ να πω ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά των τελευταίων πέντε ετών», κατέληξε ο κ. Καλλιάς.

Η Ονειρούπολη Δράμας θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2023.

Το ωράριο λειτουργίας της είναι:

  • 04/12 ως 23/12 από 10:00 μέχρι 14:00 και 17:00 μέχρι 22:00
  • 24/12 ως 08/01/23 από 10:00 μέχρι 22:00.
































































Δεν υπάρχουν σχόλια