GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης στα “Ξωτικά των Τρικάλων”

Επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης από την επίσκεψή της από της 2-4/12/22 σε Λαρίσα, Τρίκαλα και Μετέωρα, όπου μετέβη, λό...


Επέστρεψε η αποστολή του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης από την επίσκεψή της από της 2-4/12/22 σε Λαρίσα, Τρίκαλα και Μετέωρα, όπου μετέβη, λόγω συμμετοχής της εφηβικής χορευτικής ομάδας του στο Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα.

Η παραπάνω αποστολή αποτελούμενη από τα μέλη της εφηβικής χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης, αλλά και ενήλικες, επισκέφθηκε τον Μύλο των Ξωτικών, όπου η εφηβική χορευτική ομάδα του εμπλούτισε με την παρουσία της, τους Θρακιώτικους χορούς και τις πανέμορφες φορεσιές , συνοδευόμενη από την χοροδιδασκάλισσά της κ. Δήμητρα Μπουναρτζή, την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Μύλου, ξεναγήθηκε στο Μουσείο Τσιστάνη, στο Οσμάν Τζαμί και στην πόλη των Τρικάλων, στη συνέχεια μετέβη στα Μετέωρα και συγκεκριμένα στη Μονή Αγ. Στεφάνου και Βαρλαάμ, ενώ την Κυριακή 4/12/22 ξεναγήθηκε στην πόλη της Λάρισας, επισκέφθηκε το εξαίρετο Διαχρονικό Μουσείο, το Φρούριο, την Εκκλησία του Αγ. Αχιλλείου και περιηγήθηκε στους πεζόδρομους της πόλης.

Ολοι οι συμμετέχοντες επαίνεσαν και συνεχάρησαν τα μέλη της χορευτικής ομάδας για τη χορευτική επίδοσή τους, όπως και τη δασκάλα τους κ. Δήμητρα Μπουναρτζή, υπεύθυνη για την παρουσία των χορευτών, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από τους επισκέπτες του Μύλου και ανέδειξαν και προέβαλαν την θρακιώτικη παράδοση, αλλά τους συνεχάρησαν και για την συμπεριφορά και την συνέπειά τους.

Κατά γενική ομολογία ήταν μια επιτυχημένη οργανωτικά απόδραση, με ενδιαφέρουσες επισκέψεις σε όλα τα σημεία ιδιαίτερου ιστορικού, πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος και στις τρεις περιοχές , συνοδεία εξαιρετικών και πολύ καταρτισμένων ξεναγών.

Την αποστολή, από πλευράς Διοικητικού Συμβουλίου, συνόδευσαν οι κυρίες Ευτέρπη Στάντσιου, Αριστέα Αλατά, Ελπίδα Ζαλιμίδου και Δήμητρα Καλλαντζή, οι οποίες προσπάθησαν να τηρηθεί το πρόγραμμα και να ικανοποιήσουν κάθε απαίτηση των συμμετεχόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια