GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου από ΕΚ: «Τι ακριβώς περιμένει η Ευρώπη για να απαντήσει αποτελεσματικά πλέον στην τουρκική προκλητικότητα;»

  Την επιθετικότητα της Τουρκίας, ως ευρωπαϊκό ζήτημα, ανέδειξε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εκπρόσωπος Τύπου τη...

 


Την επιθετικότητα της Τουρκίας, ως ευρωπαϊκό ζήτημα, ανέδειξε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής, κα Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι «οι βομβαρδισμοί στη Συρία, αλλά και στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ αποδεικνύουν περίτρανα πως η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα». Πρόσθεσε δε ότι «είμαστε εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την ασταθή και απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός γείτονα, που δυστυχώς απέχει παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές αξίες και αγνοεί συστηματικά τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου».

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής υπογράμμισε, επίσης, το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας αρκούν, για να αντιληφθεί κανείς ότι «η Τουρκία έχει επιλέξει συνειδητά να δρα, ως κράτος ταραξίας. Ο κ. Ερντογάν έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες απειλές εναντίον της πατρίδας μου, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τον στίχο «θα έρθουμε νύχτα» από το ομώνυμο τραγούδι που συνδέθηκε με τις μαύρες μέρες της εισβολής στην Κύπρο». Χαρακτήρισε δε αυτές τις δηλώσεις ως ένα ψήγμα από την εμπρηστική ρητορική που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία, «κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα, ακόμα και για ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό, όπου είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τα συμφωνημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, κατά τη δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, η κα Ασημακοπούλου είπε ότι «φαίνεται ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι λεονταρισμοί του Τούρκου Προέδρου θα αυξάνονται. Η ανοχή της Ευρώπης, όμως, είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει ήδη εξαντληθεί».

Τέλος, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Τι ακριβώς περιμένουμε για να απαντήσουμε αποτελεσματικά πλέον στην τουρκική προκλητικότητα;»

Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

Ευχαριστώ Κύριε Πρόεδρε, Κυρία Επίτροπε,

Οι βομβαρδισμοί στη Συρία, αλλά και στην κουρδική περιφέρεια του Ιράκ αποδεικνύουν περίτρανα πως η επιθετικότητα της Τουρκίας αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Βέβαια, είμαστε εμείς, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που έχουμε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την ασταθή και απρόβλεπτη συμπεριφορά ενός γείτονα, που δυστυχώς απέχει παρασάγγας από τις ευρωπαϊκές αξίες και αγνοεί συστηματικά τις επιταγές του Διεθνούς Δικαίου. 

Μόνο τους τελευταίους μήνες, οι δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας αρκούν, για να αντιληφθεί κανείς ότι η Τουρκία έχει επιλέξει συνειδητά να δρα, ως κράτος ταραξίας.

Ο κ. Ερντογάν έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες απειλές εναντίον της πατρίδας μου, της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας επανειλημμένα τον στίχο «θα έρθουμε νύχτα», από το ομώνυμο τραγούδι που συνδέθηκε με τις μαύρες μέρες της εισβολής στην Κύπρο. 

Αλλά αυτό είναι απλά ένα ψήγμα από την εμπρηστική ρητορική που εκφράζει σε κάθε ευκαιρία, κουνώντας το δάχτυλο στην Ελλάδα, ακόμα και για ζητήματα όπως το Μεταναστευτικό, όπου είναι η Τουρκία αυτή που δεν τηρεί τα συμφωνημένα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προχθές, μάλιστα, κατά τη δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, δήλωσε: «Στην Ελλάδα, λένε ότι ο πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα. Φυσικά και θα χτυπήσει, αν δεν κάτσετε ήρεμα». Τι άλλο θα ακούσουμε.

Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές οι λεονταρισμοί του Τούρκου Προέδρου θα αυξάνονται. Η ανοχή της Ευρώπης, όμως, είναι αυτή που θα έπρεπε να έχει ήδη εξαντληθεί.

Και, αναρωτιέμαι κυρίες και κύριοι συνάδελφοι: «Τι ακριβώς περιμένουμε για να απαντήσουμε αποτελεσματικά πλέον στην τουρκική προκλητικότητα;»

Ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια