GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ψηφιακοί χάρτες με δεκάδες σημεία διέλευσης αγριόχοιρων στη Θράκη

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των σημείων της Θράκης που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα διέλευσης αγριόχοιρων. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυ...


Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των σημείων της Θράκης που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα διέλευσης αγριόχοιρων. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θράκης και Μακεδονίας, τον δασολόγο Κυριάκο Σκορδά, πρόκειται για δεκάδες σημεία από τη μια άκρη της Θράκης έως την άλλη.

Έτσι, με τη μορφή ηλεκτρονικών ψηφιακών χαρτών αποστέλλονται αυτές τις μέρες στις Δασικές Αρχές της κάθε περιοχής και στις τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας αν.Μ.Θ με στόχο την τοποθέτηση στα σημεία αυτά προειδοποιητικών πινακίδων.

Όπως δήλωσε στις 1η Δεκεμβρίου στο http://www.ertnews.gr ο κος Σκορδάς επιβάλλεται σωστός σχεδιασμός βάσει της καταγραφής από την πλευρά των Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε οι προειδοποιητικές σημάνσεις να τοποθετηθούν στα σωστά περάσματα, τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Για την καταγραφή τους, όπως είπε, εργάστηκαν επί μακρόν εθελοντικά συνεργεία, τοπικές υπηρεσίες, δασαρχεία και κυνηγετικοί σύλλογοι.

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτό που παρατηρήθηκε τη φετινή περίοδο ήταν η μεταβολή της πυκνότητας των αγριόχοιρων και το πλησίασμα τους σε περιοχές στις οποίες θα μπορούσαν να βρουν πιο εύκολα την τροφή τους, δηλαδή πιο κοντά σε οικισμούς και πόλεις.

Τέλος, αποκάλυψε ότι σε εξέλιξη είναι προσπάθεια συγκεντρωτικής απογραφής όλων των θηρεύσιμων ειδών που απαντώνται από τους κυνηγούς, αλλά και αυτών- κυρίως – που, χρόνο το χρόνο, απαντώνται ολοένα και πιο σπάνια.

Πηγή: ertnews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια