GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΥΠΕΞ: Απάντηση στην Τουρκία-«Απέναντι στην ωμή απειλή βίας η Ελλάδα προτάσσει τους κανόνες»

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι ...


Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στις νέες προκλητικές δηλώσεις της Άγκυρας και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.

Μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πήρε σειρά το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο διά του εκπροσώπου του απάντησε στον Τσαβούσογλου.

Αναλυτικότερα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Γιώργος Αρναούτης, επεσήμανε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί όλους τους κανόνες που ακολουθούν τα ευνομούμενα κράτη.

«Η Τουρκία θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει ότι υπάρχουν κανόνες που ακολουθούν όλα τα πολιτισμένα και ευνομούμενα κράτη. Το να απειλείς με χρήση βίας επειδή δεν σου αρέσουν οι κανόνες, παραπέμπει σε άλλους αιώνες και σίγουρα όχι στον 21ο.

Είναι δε, απορίας άξιο ο απειλών να απαιτεί ταυτόχρονα από τον αμυνόμενο να αποστερηθεί τα νόμιμα μέσα προστασίας της κυριαρχίας του.

Η γειτονιά μας δεν χρειάζεται ταραξίες, δεν χρειάζεται αναχρονιστικούς αναθεωρητισμούς.

Χρειάζεται κράτη που σέβονται το Διεθνές Δίκαιο, όπως η Ελλάδα, η οποία το έχει αποδείξει μέσω συμφωνιών που έχει συνάψει με γειτονικές χώρες βάσει του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

Στην ωμή και πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα απειλή βίας, η Ελλάδα προτάσσει τους κανόνες, ασκώντας όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτης.

«Η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται»

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επεσήμανε ότι η Ελλάδα δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται.

Η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε απειλείται. […]

Η Ελληνική Κυβέρνηση πολιτεύεται με αποκλειστικό γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά συμφέροντα.

Δεν ετεροπροσδιορίζεται επ’ ουδενί, πόσο μάλλον στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Η τακτική των απειλών και των προκλήσεων, στην οποία επιδίδεται η Τουρκία, είναι απολύτως αδιέξοδη, αφού η Ελλάδα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται.

Θα ήταν χρήσιμο οι Τούρκοι αξιωματούχοι να αναλογιστούν το αδιέξοδο και να μην συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο και τη νέα χρονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση-απάντηση του Γιάννη Οικονόμου.






























Δεν υπάρχουν σχόλια