GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κομοτηνή: Αυξήθηκαν οι εισαγωγές παιδιών στο «Σισμανόγλειο» με γριπώδεις πνευμονίες

Έφυγε η μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό και επέστρεψαν η γρίπη, η γριπώδης συνδρομή και το κοινό κρυολόγημα για τα παιδιά της Ροδόπ...


Έφυγε η μάσκα για την προστασία από τον κορονοϊό και επέστρεψαν η γρίπη, η γριπώδης συνδρομή και το κοινό κρυολόγημα για τα παιδιά της Ροδόπης, μαζί και οι λοιμώξεις με βήχα και ρινική καταρροή, ακόμη και περιστατικά με πνευμονίες.

Η επισκεψιμότητα που σημειώνεται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και μετά στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» είναι μεγάλη. Υπολογίζεται πως τριάντα με πενήντα παιδιά την εβδομάδα νοσηλεύονται στην κλινική με γριπώδεις ιώσεις, πνευμονίες και γαστρεντερίτιδες.

Όπως δήλωσε σήμερα 2-12-2022 στο www.ertnews.gr η διευθύντρια της Κλινικής η κα Καρανικολάου δεν λείπουν και τα περιστατικά covid , πέντε με δέκα την εβδομάδα, όπως είπε, με ασθενείς με βρέφη, αλλά και νηπιακής και σχολικής ηλικίας παιδιά. «Να έρθει η μάσκα ξάνά για όλους» προέτρεψε χτυπώντας καμπανάκι για το δύσκολο λόγω ιώσεων Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όσον αφορά στην ανάγκη στελέχωσης της Κλινικής με υγειονομικό προσωπικό; Πάντα απαραίτητη η ενίσχυση καθώς δύο παιδίατροι των Κέντρων Υγείας συνδράμουν, όπως επίσης και μια επικουρική γιατρός που βρίσκεται προ των πυλών. Αναγκαία και η ενεργειακή θωράκιση, καθώς το κτίριο είναι παλιό και τα κουφώματα φθαρμένα από το χρόνο και δεν εμποδίζουν το κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια