GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε εορταστικό κλίμα με θρακιώτικα έθιμα η πλατεία της Ξάνθης

Το πρωί της Πέμπτης το Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα «Θρακόμελο» και το έθιμο της καμήλας μετέφεραν κλίμα γιορτής και παράδοσης με τους συμμετέ...


Το πρωί της Πέμπτης το Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα «Θρακόμελο» και το έθιμο της καμήλας μετέφεραν κλίμα γιορτής και παράδοσης με τους συμμετέχοντες Συλλόγους.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Π.Ε. Ξάνθης) μαζί με τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Οικολογικό – Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κουτσού Ν. Ξάνθης «Άγιος Γεώργιος» και την Πολιτιστική Στέγη Νέου Ερασμίου Ν. Ξάνθης « Γεώργιος Βιζυηνός» διοργάνωσαν συναυλία την Πέμπτη 22/12/2022 και ώρα 12:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία με το Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα «Θρακόμελο».




Προηγήθηκε η παρουσίαση ηθών και εθίμων των Χριστουγέννων από τη Θράκη (Ανατολική Θράκη – Ανατολική Ρωμυλία – Βόρειο Έβρο) σε κεντρικά σημεία της πόλης με το έθιμο της καμήλας να «κλέβει» τις παραστάσεις…

Επίσης, οι συμμετέχοντες είπαν τα κάλαντα και στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, κ. Κ. Κουρτίδη ο οποίος τους καλωσόρισε και στη συνέχεια, άκουσε με μεγάλη χαρά τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τέλος, αντάλλαξε μαζί τους ευχές για «Καλές γιορτές με υγεία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια