GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καβάλα: Έκλεβαν ηλικιωμένους με τη μέθοδο του εναγκαλισμού

Δεκαέξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, εξιχνίασαν αστυνομικο...


Δεκαέξι κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών, που διαπράχθηκαν σε βάρος ηλικιωμένων, σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Παγγαίου.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

  • Η μεθοδολογία των δραστών

Οι δράστες μετέβαιναν με ΙΧΕ αυτοκίνητο σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπου η δράστιδα προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενη φιλικά σε αυτήν πρόσωπα και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, αφαιρούσε από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες λαιμού και σταυρούς. Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που οργανώθηκε από τους αστυνομικούς, οι δράστες εντοπίσθηκαν να έχουν μεταβεί με ΙΧΕ αυτοκίνητο στην Καβάλα.

Η ημεδαπή δράστιδα προσέγγισε έναν ηλικιωμένο και με τον παραπάνω τρόπο αφαίρεσε από το λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα με χρυσό σταυρό. Στη συνέχεια η δράστιδα επιβιβάστηκε στο όχημα όπου ανέμενε ο ημεδαπός συνεργός της, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν.

  • Δεκάδες οι κλοπές

Οι δράστες με την παραπάνω μεθοδολογία, διέπραξαν από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο του 2022, ακόμη δεκαπέντε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, αφαιρώντας από την κατοχή τους χρυσές αλυσίδες και σταυρούς, αξίας πάνω από 14.000 ευρώ. Σε δύο περιπτώσεις δεν ολοκλήρωσαν την πράξη τους.

Σε βάρος της συλληφθείσας διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

Πηγή:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια