GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ένωση Λιμενικών Θράκης: Αναγκαία η αύξηση της οργανικής δύναμης στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Μετά τα δυο έκτακτα περιστατικά (το τελευταίου δεκαημέρου) διακομιδής ασθενών από τη Σαμοθράκη με το ταχύπλοο ασθενοφόρο του Λ.Σ. κάτω από α...


Μετά τα δυο έκτακτα περιστατικά (το τελευταίου δεκαημέρου) διακομιδής ασθενών από τη Σαμοθράκη με το ταχύπλοο ασθενοφόρο του Λ.Σ. κάτω από αντίξοες συνθήκες, η ΕΡΤ Ορεστιάδας συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού του Λιμενικού Σώματος Θράκης, Κώστα Ιωαννίδη, θέλοντας να αναδείξει την προσπάθεια αυτή που επιτελείται.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τα τελευταία δυο χρόνια πραγματοποιήθηκαν 100 διακομιδές από την Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη, οι οποίες αντιστοιχούν σε μια διακομιδή την εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωαννίδης τονίζει «το Λιμενικό ήταν, είναι και θα είναι στις επάλξεις όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν, είτε αυτό αφορά στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων, είτε της ανθρώπινης ζωής, είτε της συνδρομής σε πυρκαγιές», χωρίς να αποκρύψει παράλληλα τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα οποία κατατέθηκαν μέσω υπομνημάτων στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης η ταχύτητα ανάπτυξης του Λιμένα αυξάνει τις απαιτήσεις και τις αρμοδιότητες του Λ.Σ. και αυτό οδηγεί αβίαστα στην διεκδίκηση αύξησης της οργανικής δύναμης της Αλεξανδρούπολης μετά την μείωση που υπέστη με σχετικό κανονισμό, που εκδόθηκε το 2014 και υποβίβαζε σε λιμενικά Φυλάκια τους σταθμούς Φαναρίου, Αβδήρων και Μαρώνειας.

Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αύξησης της δύναμης του κεντρικού Λιμεναρχείου όπως αναφέρει ο κ Ιωαννίδης, όπως του Λιμεναρχείου Ανατολικού Αιγαίου.

Σήμερα η οργανική δύναμη της Αλεξανδρούπολης είναι 99 άτομα ενώ του Ανατολικού Αιγαίου και της Ηγουμενίτσας στα 150.

Το αίτημα που υπεβλήθη με την σχετική αιτιολόγηση είναι να αυξηθεί με 70 επιπλέον θέσεις για την Αλεξανδρούπολη και 14 για το Πόρτο Λάγος.

Η κινητικότητα στο λιμάνι έχει εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα και προβλέπεται αυτό να περισσέψει οπότε και η δύναμη τους, όπως αναφέρεται πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί.

Ένα ακόμη αίτημα – πρόβλημα που ζητάει επίλυση είναι αυτό της Σαμοθράκης που υπάρχουν 18 άτομα, που έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο παραμονής, που είναι τα 2 χρόνια και οι 12 από αυτούς μπαίνουν στον 6ο χρόνο παραμονής.

Το θέμα είναι κοινωνικό. Σήμερα εκτός του Έβρου και της Ροδόπης υπάρχουν 60 λιμενικοί που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους επισημαίνει ο κ Ιωαννίδης και αυτό επιβάλει την αύξηση των οργανικών θέσεων και πρόσθεσε ότι σήμερα στη Σαμοθράκη υπηρετούν 32 άτομα, ενώ η οργανική θέση είναι για 50.

Ο κ Ιωαννίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτακη για την προμήθεια του Ραφνάρ και ενός πλωτού ασθενοφόρου, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στα αιτήματα που τους αφορούν είτε μέσω αύξησης των οργανικών θέσεων είτε μέσω ανακατανομής.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Θράκης εκτείνονται από το Πόρτο Λάγος μέχρι τη Σαμοθράκη περιλαμβάνοντάς το Λιμεναρχείο Πόρτο Λάγος, το Λιμενικό Φυλάκιο Μαρώνειας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης και το 1ο Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης.

Επιπροσθέτως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης έχει αρμοδιότητα από την Ανατολική εσχατιά μέχρι και τη Μαρώνεια(έναντι της νήσου Μυρμηγκιά στη Ροδόπη).

  • ΕΡΤ Ορεστιάδας
  • Σύνταξη Μαρία Μανάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια