GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΑΑΔΕ: Μπόνους στους υπαλλήλους που έπιασαν τους στόχους για ελέγχους και έσοδα

Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για το βραβείο αποτελεσματικότητας και τα ειδικά βραβεία Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή

  • Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για το βραβείο αποτελεσματικότητας και τα ειδικά βραβεία
  • Τι προβλέπει η απόφαση Πιτσιλή

Χρηματικά μπόνους και ειδικά βραβεία θα μοιράσει η ΑΑΔΕ στους υπαλλήλους της για την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα στην επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί για το 2021.

Κάθε υπηρεσία (Δ.Ο.Υ. Ελεγκτικό Κέντρο, Τελωνείο κλπ) θα αξιολογηθεί ως προς την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΑΑΔΕ και η βαθμολογία που θα πετύχει θα καθορίσει το ύψος του χρηματικού μπόνους που θα λάβουν όλοι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, το οποίο θα είναι ίδιο για όλους.

Εκτός από το γενικό βραβείο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας η ΑΑΔΕ έχει καθιερώσει και ειδικά βραβεία για την υψηλή απόδοση των υπηρεσιών στην επίτευξη των στόχων ή στην επίτευξη οροσήμων σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ή για την αποκάλυψη ιδιαίτερα σημαντικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Τα ειδικά χρηματικά βραβεία δύνανται να απονέμονται και σε επίπεδο τμήματος ή γραφείου εντός της ίδιας Οργανικής Μονάδας και όχι οριζόντια σε όλα τα Τμήματα/Γραφεία αυτής καθώς και στο προσωπικό αυτών, ανάλογα με το έργο που έχουν επιτελέσει, κατόπιν εισηγήσεων των αρμόδιων προϊσταμένων. Το γενικό και τα ειδικά βραβεία λειτουργούν διαζευκτικά για την κάθε Οργανική Μονάδα και σε κάθε περίπτωση η Οργανική Μονάδα λαμβάνει το μεγαλύτερο εκ των δύο (γενικό ή ειδικό).

Τα βραβεία

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι εξής κατηγορίες βραβείων:

  • Γενικό βραβείο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας Οργανικών Μονάδων της ΑΑΔΕ,
  • Ειδικά βραβεία για:

Την υψηλή απόδοση και την ιδιαίτερη συνεισφορά των Οργανικών Μονάδων στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΑΑΔΕ και στην εκπλήρωση της αποστολής της ή στην επίτευξη οροσήμων που έχουν τεθεί στην Αρχή στο πλαίσιο του Σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας ή για την αποκάλυψη ιδιαίτερα σημαντικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου.

 Τη συμμετοχή των Οργανικών Μονάδων στην υλοποίηση σημαντικών έργων ή στην ανταπόκρισή τους σε έκτακτα γεγονότα, εκτός επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ.

  •  Την ανάληψη πρωτοβουλιών Οργανικών Μονάδων που προάγουν το έργο της ΑΑΔΕ.
  •   Τη διαχείριση υποθέσεων ιδιαίτερης βαρύτητας ή υπό ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας.
  •    Κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικής ευαισθησίας.

Κριτήρια αξιολόγησης

  • Κριτήριο αξιολόγησης της γενικής βράβευσης αποτελεί η αποδοτικότητα κάθε Οργανικής Μονάδας, ήτοι ο βαθμός επίτευξης αυτής ως προς τους τεθέντες στόχους της βάσει του Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΑΑΔΕ, λαμβάνοντας υπόψη το ανθρώπινο δυναμικό της (στελέχωση). Ο βαθμός αποτελεσματικότητας κάθε Οργανικής Μονάδας υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των ποσοστών επίτευξης των ποσοτικών στόχων, των μη ποσοτικών στόχων και των υποχρεώσεων.
  • Κριτήρια αξιολόγησης της ειδικής βράβευσης, είναι μεταξύ άλλων τα εξής:
  • Η υψηλή απόδοση έναντι στόχων και η ιδιαίτερη συνεισφορά των Οργανικών Μονάδων στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΑΑΔΕ.
  • Ο χειρισμός υποθέσεων ιδιαίτερης πολυπλοκότητας εντός ασφυκτικών χρονικών πλαισίων – προθεσμιών, με παράλληλη εκπλήρωση κρίσιμων δεικτών απόδοσης της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης σε ποσοστό άνω του 100%.
  • Ο επιτυχής συντονισμός Οργανικών Μονάδων στην υλοποίηση στόχων, επιχειρησιακών σχεδίων, προγραμμάτων, μεταρρυθμίσεων ή οροσήμων που έχουν τεθεί στην Αρχή στο πλαίσιο του Σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, με σημαντικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στο έργο της ΑΑΔΕ.
  • Η αποκάλυψη ιδιαίτερα σημαντικών περιπτώσεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, κάτω από ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες, με ουσιαστική βαρύτητα στο έργο της ΑΑΔΕ.
  • Η ανάληψη πρωτοβουλιών Οργανικών Μονάδων, που προάγουν το έργο της ΑΑΔΕ. Οι πρωτοβουλίες αξιολογούνται σύμφωνα με την πρωτοτυπία της ιδέας και την αποτελεσματικότητά της σε συνδυασμό με το πολλαπλασιαστικό όφελος που επιφέρουν.
  • Η υποβολή τεκμηριωμένης πρότασης κατόπιν μελέτης, η οποία οδηγεί σε αύξηση των δημοσίων εσόδων.
  • Ο χειρισμός υποθέσεων ιδιαίτερης βαρύτητας (ως προς το αποτέλεσμα αυτών σε εισπραχθέντα ανά ελεγκτή Οργανικής Μονάδας έσοδα από καταλογισμό φόρων, δασμών ή τελών, κατόπιν ελέγχων).
  • Η επιτυχής λειτουργία κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας, όπως ενδεικτικά σε συνοριακά (χερσαία) ή απομακρυσμένα σημεία, εκτός ωραρίου λειτουργίας ή εκτός έδρας και με παράλληλη εμπλοκή σε υποθέσεις που ενέχουν κινδύνους για τους υπαλλήλους της Οργανικής Μονάδας.
  • Η έγκαιρη εκπλήρωση έκτακτου, μη προγραμματισμένου έργου εντός ασφυκτικών χρονικών ορίων, με σκοπό την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
  • Η αποδεδειγμένη συμμετοχή Οργανικών Μονάδων σε δράσεις κοινωνικής προσφοράς ή αλληλεγγύης ή σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας, κατόπιν πρωτοβουλίας, και οι οποίες έχουν ιδιαίτερο κοινωνικό αντίκτυπο και ενισχύουν το κοινωνικό πρόσωπο της ΑΑΔΕ.
  • Η αποδεδειγμένη συνεισφορά Οργανικών Μονάδων σε έκτακτες και επείγουσες δράσεις και ενέργειες, εκτός επιχειρησιακού σχεδιασμού, που συμβάλλουν ιδιαιτέρως στην προστασία της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του κοινωνικού συνόλου εν γένει.


Δεν υπάρχουν σχόλια