GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Την άνοιξη του 2023, υπολογίζεται να είναι έτοιμο προς παράδοση, το νέο δημοτικό σχολείο στον οικισμό της Διομήδειας

  Συνολικού προϋπολογισμού 1.490.000 ευρώ

 

Συνολικού προϋπολογισμού 1.490.000 ευρώ

Την άνοιξη του 2023, υπολογίζεται να είναι έτοιμο προς παράδοση, το νέο δημοτικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή, στον οικισμό της Διομήδειας. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο θα έχουν την δυνατότητα να φοιτούν από αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς, μαθητές της Διομήδειας, του Μαγικού, της Φελώνης, του Παλαιού Κατραμίου, της Αλκιώνης και του Αυξεντίου. Το εν λόγω έργο υποδομής, με τίτλο «Κατασκευή κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας δημοτικού σχολείου Διομήδειας», εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνολικού προϋπολογισμού 1.490.000 ευρώ. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται στον αύλειο χώρο του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου, με επτά αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους (χώροι υγιεινής, αποθήκες, κλιμακοστάσιο, ανελκυστήρας και μηχανοστάσιο αντλιών θερμότητας).

Επίσης το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού των αιθουσών της νέας πτέρυγας του Δημοτικού σχολείου, προμήθεια εξοπλισμού για άτομα με ειδικές ανάγκες, ηχητικό και αθλητικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας κ. Αθανάσιο Αποστόλου αυτή την στιγμή στο σχολείο φοιτούν, μαζί με αυτά της Διομήδειας, συνολικά 145 παιδιά από γειτονικούς οικισμούς του Δήμου Αβδήρων. Μαγικό, Αυξέντιο, Π. Κατράμιο, Φελώνη και Αλκυώνη.


«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, μοντέρνο θα έλεγε κανείς, νέο σχολικό κτήριο. Αποτελείται από δυο ορόφους και περιλαμβάνει επτά διδακτικές αίθουσες και ένα γραφείο των δασκάλων. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ολοκλήρωσή του μέσα στο 2023. Επίσης, στα σκαριά βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού σχολικού κτηρίου όπως και η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου στην θέση των προκάτ», ανέφερε στο www.Peteinews.gr ο κ. Αποστόλου.

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του Δήμου Αβδήρων με στόχο την αναβάθμιση εκπαίδευσης των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια