GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ, για την κάλυψη υποχρεώσεών του μέχρι το τέλος του έτους, έλαβε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.


Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκ. ευρώ, για την κάλυψη υποχρεώσεών του μέχρι το τέλος του έτους, έλαβε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Ο προϋπολογισμός για το 2022, μαζί με τις μισθοδοσίες, ήταν περίπου στα 55 εκ. ευρώ, αλλά με τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από τον Covid, από τον Ιούλιο παρουσιάστηκαν πρόσθετες οικονομικές απαιτήσεις και ζητήσαμε την αναμόρφωση του προϋπολογισμού», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Χριστόδουλος Μεντίζης, παρατηρώντας, πάντως, πως «οι χρηματοδοτήσεις έρχονται με το σταγονόμετρο για την κάλυψη ορισμένων αναγκών του νοσοκομείου».

Σχολιάζοντας δε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τα οικονομικά και τις πολιτικές που δρομολογούνται στα νοσοκομεία, που μεταξύ άλλων αφορούν μείωση προϋπολογισμών και συγχωνεύσεις, ο κ .Μεντίζης σχολίασε ότι «το Ε.Σ.Υ., το τελευταίο διάστημα, οδηγείται σε εξουθένωση και μηδενισμό», παρότι το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν αυτό που κατά την κρίσιμη περίοδο πρόσφερε τις υπηρεσίες στους πολίτες. «Μέτρα περικοπών στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και στο προσωπικό τους έχουμε δούμε από το 2015», ανέφερε συγκεκριμένα.

  • ΕΡΤ Ορεστιάδας
  • Σύνταξη- επιμέλεια: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια