GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αφού «ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ» χιλιάδες ευρώ! Ο Τσέπελης συνεχίζει να (μας) «εμπαίζει». Με πάρκινγκ 100 θέσεων αντί... 192! Το 2028!!!

Τι δήλωσε στο «Μ» ο Γιάννης Παπαχριστόπουλος για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Υπόγειο Πάρκινγκ και τα αδίστακτα ψέματα που συνεχίζει ο Δήμαρχος Τσέπελης που ...

Τι δήλωσε στο «Μ» ο Γιάννης Παπαχριστόπουλος για το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Υπόγειο Πάρκινγκ και τα αδίστακτα ψέματα που συνεχίζει ο Δήμαρχος Τσέπελης που δήθεν θα το άνοιγε σε 6 μήνες!!!


ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ και ΠΑΡAΝΟΜΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!!!

Το δημοτικό πάρκινγκ αν ήταν να λειτουργήσει, θα λειτουργούσε από το...2016 και το 2019 που Μπάμπης-Κυριάκος και μετά ο Τσέπελης, έλεγαν ότι θ’ ανοίξουν σε...6 μήνες!


Και ξαφνικά εκεί που παραμονές δημοτικών εκλογών 2019 ο Δήμαρχος Τσέπελης υπόσχονταν «κατασκευή ανοιχτού κολυμβητηρίου» και επαναλειτουργία του υπόγειου δημοτικού πάρκινγκ σε... 6 μήνες, φτάνουμε αισίως στα... 4 χρόνια και δυστυχώς τα τότε «ψέματα» διαδέχονται πλέον τα.. νέα «ψέματα»!

Όλα αυτά τα γράφουμε με αφορμή το χθεσινό δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης (σ.σ. Το οποίο αποκλείουμε να έτυχε της έγκρισης του μηχανικού και Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Γιάννη Ζερενίδη), που ανέφερε τα παρακάτω, χωρίς φυσικά να υπάρχει χρονοδιάγραμμα στο οποίο να αναφέρεται «αν θα επαναλειτουργήσει το σημερινό ΠΑΡΑΝΟΜΟ Δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ και ποιον... αιώνα θα γίνει αυτό!»…

Και ειδικά ότι στο συγκεκριμένο έργο, τεράστια ευθύνη έχει προσωπικά ο ίδιος ο Τσέπελης ως πρώην Αντιδήμαρχος με πλείστες παρανομίες σε αυτό και μάλιστα με ΨΕΥΔΗ βεβαίωση που έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του και αφορά το «κλείσιμο» της εξόδου κινδύνου... Και δεν λογοδότησε ποτέ γι' αυτήν και τους λόγους τους γνωρίζει καλύτερα από όλους η Αντιεισαγγελέας Ξάνθης Νικολέτα Καραντόλα.

Ιδού τι έγραφε λοιπόν χθες επί λέξει το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης:


«Δήμαρχος Ξάνθης: Θέτουμε ως προτεραιότητα την επαναλειτουργία του Υπόγειου Δημοτικού Πάρκινγκ -Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης υπέγραψε την Προγραμματική Σύμβαση με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή ΑΕ» που περιλαμβάνει τη σύνταξη των αναγκαίων μελετών και τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων και αδειοδοτήσεων, για την αποκατάσταση της λειτουργίας του Διώροφου Κλειστού Υπόγειου Δημοτικού Πάρκινγκ της οδού Κ. Μπένη του Δήμου Ξάνθης.

Το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ θα διαθέτει από 100-120 θέσεις στάθμευσης (σ.σ Αντί των 192 που διαθέτει τώρα...), προβλέψεις για θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και θα συμβάλει καθοριστικά στην κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης.

(σ.σ. Αφελές ερώτημα στους υπογράφοντες. Οι άλλες 72 θέσεις τι θα γίνουν; Θα καταργηθούν; Και από το σύνολο των σύνολο των 192 θέσεων θα κατεβούμε δηλαδή στις 100;)

Να σημειωθεί ότι ο σταθμός αυτοκινήτων λειτούργησε έως το 2016 οπότε ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του.

(σ.σ. Επί αντιδημαρχίας Τσέπελη δηλαδή με το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κλείσιμο της εξόδου κινδύνου που παραμένει...ΚΛΕΙΣΤΗ!!!).

Η εκπόνηση των απαιτούμενων τεχνικών μελετών είναι αναγκαία, καθώς για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας του σταθμού, πρέπει αρχικά να γίνει επικαιροποίηση – τροποποίηση των εγκεκριμένων μελετών της οικοδομικής άδειας, η οποία εκδόθηκε για την κατασκευή του, λόγω τροποποιήσεων που έχουν επέλθει σε αυτές κατά τη διάρκεια των ετών. Επιπλέον, πρέπει να εκπονηθούν νέες μελέτες που απαιτούνται τόσο για την αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου, λόγω αχρησίας, όσο και για την προσαρμογή του σταθμού στις νέες προδιαγραφές όπως ισχύουν σήμερα.

(σ.σ. Ψάχνε γύρευε δηλαδή και το επίσης αφελές ερώτημα... Αφού υπήρχαν όλα αυτά τα προβλήματα γατί δεν έκανε ο Δήμος Ξάνθης επί αντιδημάρχου Δημήτρη Μπένη και μετέπειτα του νυν Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλη Τσέπελη αυτά που τώρα αναφέρονται και αντίθετα όταν ομιλούσε ο Ανταμπούφης τότε για πελώριο ΣΚΑΝΔΑΛΟ αυτό έκαναν δηλώσεις ότι το υπόγειο πάρκινγκ έγινε... παλατάκι; Και αφού ξοδεύτηκαν κοντά στις 300.000 ευρώ;;;).

Και το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης, καταλήγει ως εξής:

«Προκειμένου να αδειοδοτηθεί εκ νέου ο υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων, απαιτείται η λήψη όλων των απαραίτητων εγκρίσεων – αδειοδοτήσεων από τους αρμόδιους φορείς, ώστε μετά την ολοκλήρωση του έργου ο Δήμος Ξάνθης να προβεί στην επαναλειτουργία του σταθμού".

(σ.σ. Δηλαδή ψάχνε γύρευε και...δελτία τύπου να βγάζουμε...αλήθεια ο κύριος δίπλα που υπογράφει, πως λέγεται; Να γράψει και η ιστορία το δικό του όνομα..)

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΑΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΧΕΙΡΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

Το παραπάνω δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης θέσαμε υπ’ όψιν του γνωστού δικηγόρου Γιάννη Παπαχριστόπουλου ο οποίος μας έκανε την παρακάτω ενημέρωση-απάντηση:

1. Δεν πρόκειται να λειτουργήσει το πάρκινγκ διότι αν ήταν να λειτουργήσει, θα είχε λειτουργήσει ήδη από το 2016 μέσα σε 3 μήνες σύμφωνα με τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών (Κίρατζη Ερκάν) και μετά τον Σεπτέμβριο του 2019 όπως είχε δηλώσει και είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο νυν Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, ισχυριζόμενος ότι αν εκλεγεί Δήμαρχος, θα λειτουργήσει το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ μέσα σε 6 μήνες. Κοντεύουν 3.5 - 4 χρόνια από τότε...!

2. Δεν μπορεί να λειτουργήσει το υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ όπως είναι τώρα, διότι έχει

α. Παράνομη οικοδομική άδεια,

β. Παράνομη άδεια ίδρυσης και

γ. Παράνομη άδεια λειτουργίας.

Ακόμη και σήμερα η νέα άδεια ίδρυσης θα πρέπει να εκδοθεί από το ΥΠΕΩΔΕ. Ποιος ή ποιοι θα υπογράψουν;

3. Όλα αυτά έχουν κριθεί τόσο από το Σώμα επιθεωρητών ελεγκτών (σ.σ. Επί θητείας Κατερίνας Αλεξανδρίδου μάλιστα στις Σέρρες...!), όσο από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους.

4. Πριν ένα χρόνο είχε απαντήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ σε αίτημα του δικηγόρου του Γ. Παπαχριστόπουλου ότι δεν είχε κατατεθεί καν φάκελος!!!

5. Υπενθύμιση. Κατατέθηκε από την μισθώτρια αγωγή τόσο κατά της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο και κατά του Δήμου Ξάνθης για τις αδικοπρακτικές ευθύνες και των δυο όσον αφορά την λειτουργία του πάρκινγκ. Πρόσφατα δε το διοικητικό πρωτοδικείο πρόσφατα δέχτηκε ότι υπάρχει αδικοπρακτική ευθύνη τόσο της Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και του Δήμου Ξάνθης

Η οποία θα συζητηθεί τον Φλεβάρη του 2023 και θα αποφανθεί τι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στην μισθώτρια. (σ.σ. Αν βεβαίως γίνει δεκτή η αγωγή ...)

6.Ερώτημα. Γιατί να αναθέσει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης σε νέα εταιρεία μελέτη, όταν όλοι κατέθεταν (σ.σ. Ως Δήμος Ξάνθης μάλιστα...), ότι όλα ήταν νόμιμα και το πρόβλημα ήταν μόνο στη μισθώτρια;!!!


7. Κύριε Εισαγγελέα υπάρχει ή δεν υπάρχει ευθύνη των Οργάνων του Δήμου Ξάνθης και μάλιστα κακουργηματική απιστία όταν ο Δήμος Ξάνθης από την δημοπρασία και μετά, έχει ήδη ξοδέψει άνω από 300.000 ευρώ για υποτιθέμενες αναπλάσεις, εκσυγχρονισμό του υπόγειου πάρκινγκ κλπ;;; Και με πανηγυρικές τότε δηλώσεις πρώην αντιδημάρχων; Μέχρι και τα...μηχανήματα της εισόδου αγόρασαν!

Και συγχρόνως ζημιώνεται με 5.000 ευρώ τον μήνα ο Δήμος Ξάνθης Χ 12= 60.000 ΕΥΡΩ ετησίως Χ 6 χρόνια που είναι κλειστό; Σύνολο 360.000 ευρώ! Γιατί λοιπόν το πάρκινγκ δεν λειτούργησε και σήμερα και χρειάζεται να καταβληθούν και πάλι χιλιάδες ευρώ, για περαιτέρω νέα μελέτη; Που μετατρέπει το υπόγειο πάρκινγκ των 192 θέσεων σε ..πάρκινγκ 100-120 θέσεων;(σ.σ. Ούτε οι ίδιοι δηλαδή, μελετητής και Δήμαρχος δεν γνωρίζουν τον νέο αριθμό θέσεων;)

8.Η έξοδος κινδύνου που με εντολές του τότε αντιδήμαρχου Τσέπελη έκλεισε προς την δημοτική αγορά ΠΑΡΑΝΟΜΑ και με προφορική απλή εντολή (και παραμένει και τώρα κλειστή)... πως θα ανοίξει τώρα; Όταν σύμφωνα με την βεβαίωση του τότε αντιδήμαρχου Μ. Τσέπελη δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με την παλαιά «ίδρυση και λειτουργία του δημοτικού πάρκινγκ»; (σ.σ. Το ερώτημα ισχύει και για την αντιεισαγγελέα Ξάνθης Νικολέτα Καραντόλα).

9. Σε περίπτωση που τυχόν δικαιωθεί η μισθώτρια και κληθεί ο Δήμος Ξάνθης να καταβάλει οποιοδήποτε ποσόν στη μισθώτρια ποιος θα ζημιωθεί και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;

Πλην του Δήμαρχου Τσέπελη φυσικά; Μετά την νέα "υπογραφή" του;

Δεν υπάρχουν σχόλια