GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ούτε η κακοκαιρία «EVA» δεν μπόρεσε να σβήσει τη φωτιά στη Ροδόπη

  Για 17η ημέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στο όρος Παπίκιο στη Ροδόπη, χωρίς να μπορεί να την σταματήσει ούτε η βροχή που έφερε η κακοκα...

 


Για 17η ημέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στο όρος Παπίκιο στη Ροδόπη, χωρίς να μπορεί να την σταματήσει ούτε η βροχή που έφερε η κακοκαιρία «EVA».

Στο παρθένο δάσος συνεχίζουν να επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 320 πυροσβέστες, 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 31 οχήματα βρίσκονται επί ποδός και δεν εγκαταλείπουν. Τις ώρες που υπάρχει φως συνεχίζει η επιχείρηση κατάσβεσης και από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Newsbomb.gr για τη δύσκολη κατάσταση στο Παπίκιο Όρος, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στον ελλαδικό χώρο είναι ελεγχόμενη, με τις δυνάμεις να παραμένουν μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

«Δεν είχε κάτι ιδιαίτερο η κακοκαιρία στην περιοχή. Δεν είχε αρκετή βροχή. Το μεγαλύτερο μέρος της περιμέτρου στην ελληνική πλευρά δεν έχει κάποιο θέμα. Είναι ελεγχμένη στον ελλαδικό χώρο. Από τη δικιά μας πλευρά υπάρχουν σημεία που παραμένουν ενεργά. Οι δυνάμεις θα είναι εκεί μέχρι να σβήσει η πυρκαγιά.», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η φωτιά έχει περάσει τα σύνορα με τη Βουλγαρία, με την εικόνα του μετώπου να είναι άγνωστη από τη μεριά της γειτονικής χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια