GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+» με τίτλο “Sustainable Environment”

Το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων στο πλαίσιο του προγράμματος  «Erasmus+» με τίτλο “Sustainable Environment” 2020-1-FR01-KA229-080414_4 συμμετείχ...


Το Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων στο πλαίσιο του προγράμματος  «Erasmus+» με τίτλο “Sustainable Environment” 2020-1-FR01-KA229-080414_4 συμμετείχε στη 3η κινητικότητα που πραγματοποιήθηκε στο Montemor-o-Novo της Πορτογαλίας, το διάστημα από τις 7 έως τις 12 Νοεμβρίου 2022.

Το έργο που υλοποιείται μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων του προγράμματος «Erasmus+» σε συνεργασία με το ΙΚΥ, είναι ένα έργο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βιωσιμότητα, τη δημιουργία και την ενίσχυση πρωτοβουλιών σχετικά με την αειφόρο ανάπτυξη και, γενικά, στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών των συνεργαζόμενων σχολείων και, παράλληλα, στην ανάπτυξη των γλωσσικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι τα:

  • Collège Les Deux Canons – Γαλλία
  • Szkola Podstawowa nr 11 – Πολωνία
  • Agrupamento de Escolas de Montemor-o-Novο – Πορτογαλία
  • Δημοτικό Σχολείο Αβδήρων – Ελλάδα

Η διεθνής ανταλλαγή μαθητών και δασκάλων από τις χώρες εταίρους, διοργανώθηκε από το σχολικό συγκρότημα του Montemor-o -Novo της Πορτογαλίας. Από το σχολείο μας συμμετείχαν  η υπεύθυνη του προγράμματος κα Βάβουρα Αγγελική, η κα Καζαντζή Ελένη και οι μαθητές της Στ’ τάξης Παπάζογλου Δήμητρα και Παναγιωτίδης Γεώργιος.

Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων που σχεδίασαν οι διοργανωτές ήταν η γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας, συμμετοχή σε εργαστήριο του πολιτιστικού κέντρου της πόλης, επίσκεψη σε οικολογική φάρμα και σε οικολογικό σχολείο της περιοχής,  επίσκεψη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης της περιοχής, επίσκεψη στις ιστορικές πόλεις Evora και Monsaraz. Επιπρόσθετα, η διήμερη περιήγηση στην πόλη της Λισαβώνας και συγκεκριμένα η επίσκεψη στο ενυδρείο και στο κάστρο του Belem έφεραν σε επαφή τους συμμετέχοντες με τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, καθώς και με το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα.

H εμπειρία τόσο στην Πορτογαλική ύπαιθρο όσο και στην πρωτεύουσα εφοδίασε όλους τους συμμετέχοντες με πολύτιμες γνώσεις και ερεθίσματα, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για την περαιτέρω επαφή τους με το περιβάλλον και δραστηριοποίηση για τη βιωσιμότητα αυτού. Συνολικά, η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων των χωρών εταίρων ενίσχυσε το ενδιαφέρον για μια διαπολιτισμική κουλτούρα.

Το έργο και οι συνοδευτικές δραστηριότητες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Η συνεργασία πραγματοποιείται επίσης διαδικτυακά, χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ΤΠΕ και την πλατφόρμα e-Twinning.






Δεν υπάρχουν σχόλια