GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ελληνοτουρκικά: Eνεργειακός «πόλεμος» στη Μεσόγειο-Νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Eνεργειακός «πόλεμος» Ελλάδας-Τουρκίας ξεκίνησε στη Μεσόγειο. Οι Τούρκοι προανήγγειλαν ότι θα στείλουν το γεωτρύπανό τους στην ανατολική Μεσ...


Eνεργειακός «πόλεμος» Ελλάδας-Τουρκίας ξεκίνησε στη Μεσόγειο. Οι Τούρκοι προανήγγειλαν ότι θα στείλουν το γεωτρύπανό τους στην ανατολική Μεσόγειο για να αξιοποιήσουν τα κοιτάσματα, τη στιγμή που «βαραίνει» η σκιά του τουρκολιβυκού μνημονίου και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη οι ελληνικές έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε για τις ενέργειες της Ελλάδας, η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

Το Ramform Hyperion βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας. Κάνει έρευνες στο θαλάσσιο τεμάχιο 2. Θα καλύψει 2.500 χλμ. και θα παραμείνει εκεί ως τις αρχές Δεκέμβρη

Το Sanco Swift κάνει έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Θα καλύψει 11.000 χλμ. και θα παραμείνει εκεί για τουλάχιστον 3 μήνες

Οι έρευνες «τρέχουν» με γοργούς ρυθμούς και, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ανακαλύψουν το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου!

  • Που θα βγει το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» της Τουρκίας

Αυτά τα σχέδια της ελληνικής πλευράς ακούνε οι Τούρκοι και λένε ότι θα βγάλουν το «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν». Τώρα βρίσκεται στο λιμάνι Tάσουτζου. Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του Star, το πιο πιθανό σενάριο είναι να το στείλουν βορείως της Κύπρου, διότι πρόκειται για «τρυπάνι», ενώ στην περιοχή έχουν ήδη κάνει τρισδιάστατες έρευνες. Άρα, το επόμενο βήμα είναι να στείλουν αυτό το γεωτρύπανο 7ης γενιάς, το οποίο μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 12 χλμ. βάθος.

Δεν αποκλείεται, όμως, να το στείλουν αλλού για να τεστάρουν τα όρια της Ελλάδας. Παραμένει, άλλωστε, και το «αγκάθι» του τουρκολιβυκού μνημονίου.  Αν το κάνουν, θα λάβουν, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, ελληνοαιγυπτιακή απάντηση. 

  • Νέες προκλήσεις της Τουρκίας

Όπως αναφέρει το Mega, αποφασισμένη να κλιμακώσει τις προκλήσεις, πυρπολώντας τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται πως είναι η Άγκυρα, με το υπουργείο Ενέργειας της γείτονος να ανακοινώνει ότι το πλωτό γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» θα ξεκινήσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και ενώ η κατάσταση στο Αιγαίο σήμερα θύμιζε «πόλεμο», με 91 παραβιάσεις, 7 αερομαχίες και 6 υπερπτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια