GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


DEB κατά Μητσοτάκη, αλλά εμάς μας έκανε υπερήφανους πάλι ο Πρωθυπουργός

Το Τουρκικό κόμμα DEB βαπτίζει αυθαίρετα και διχαστικά για μια ακόμη φορά ως «Τούρκους» τους Έλληνες Πομάκους της ορεινής Ροδόπης κάνοντς λό...


Το Τουρκικό κόμμα DEB βαπτίζει αυθαίρετα και διχαστικά για μια ακόμη φορά ως «Τούρκους» τους Έλληνες Πομάκους της ορεινής Ροδόπης κάνοντς λόγο για «διχαστικές προθέσεις» της κυβέρνησης, εμάς ωστόσο  όλους, Μουσουλμάνους και Χριστιανούς, μας έκανε υπερήφανους για μια ακόμη φορά ο Κυριάκος. Για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ... Μητσοτάκης, γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη!

  • Εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στρέφεται το διχαστικό και ακραίο Τουρκικό  κόμμα DEB, με αφορμή την επίσκεψη έξι μειονοτικών σχολείων της Ροδόπης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα το  DEB  βαπτίζει αυθαίρετα ως «Τούρκους» τους Πομάκους της ορεινής Ροδόπης και κάνει λόγο για «διχαστικές προθέσεις» της κυβέρνησης, εκφράζοντας την απογοήτευση του για τη στάση του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Τουρκικού κόμματος DEB:

«Μας χαροποίησε ιδιαίτερα η είδηση ότι ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε μαθητές και δασκάλους από έξι τουρκικά μειονοτικά δημοτικά σχολεία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Ελπίζαμε ότι τα παιδιά μας δεν θα βιώσουν τα συναισθήματα των διακρίσεων και της περιθωριοποίησης που έχουμε βιώσει ως μειονότητα  μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια απελπιστήκαμε με το δελτίο τύπου που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την υποδοχή. Μας οδήγησε σε απογοήτευση η αναγνώριση των παιδιών μας από τα χωριά Άνω Δροσίνη, Βυρσίνη, Άνω Κάρδαμος, Κέχρος και Οργάνη, (εκτός από το χωριό Ασώματοι) του νομού Ροδόπης που κατονόμασε τους μαθητές της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας ως Πομάκους.

Απορρίπτουμε σθεναρά αυτή τη στάση, η οποία αποτελεί σαφή ένδειξη των συνεχιζόμενων πολιτικών διαχωρισμού και κατακερματισμού της μειονότητας μας. Ως μειονότητα, γνωρίζουμε τις  διχαστικές προθέσεις που προορίζονται σε βάρος των αθώων παιδιών μας. Επίσης  είναι αξιοπερίεργη  η στάση να ονομάζεται το τουρκικό πρόγραμμα σπουδών ως μειονοτικό. Η μητρική γλώσσα της μειονότητaς είναι η τουρκική. Επομένως, το πρόγραμμα σπουδών είναι τουρκικό. Αυτή η ατυχής δήλωση επισκίασε  την υποδοχή. Ωστόσο, το μόνο θετικό στοιχείο αυτής της υποδοχής για εμάς είναι ότι,  πραγματοποιήθηκε σε μια σημαντική ημέρa για εμάς, την 24η Νοεμβρίου, την οποία γιορτάζουμε ως ημέρα Εκπαιδευτικών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια