GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ευρώπη: Ο χειμώνας δεν είναι εδώ

  Ένα μικρό «δώρο» φαίνεται πως θα κάνει ο καιρός στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, καθώς ο μήνας αναμένεται ήπιος, μειώνοντας έτσι την πίεση για τα...

 


Ένα μικρό «δώρο» φαίνεται πως θα κάνει ο καιρός στην Ευρώπη τον Νοέμβριο, καθώς ο μήνας αναμένεται ήπιος, μειώνοντας έτσι την πίεση για τα αποθέματα φυσικού αερίου.

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις Maxar Technologies και Marex, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg δεν αναμένουν κρύο για τον μήνα – μια ανακούφιση για τα νοικοκυριά που ανησυχούν για το κόστος της θέρμανσης και για τις κυβερνήσεις που επιθυμούν να διατηρήσουν τα αποθέματα φυσικού αερίου, με δεδομένη τη μείωση της προσφοράς από τη Ρωσία.

«Όσον αφορά τη ζήτηση ενέργειας, το ζεστό ξεκίνημα του Νοεμβρίου θα ήταν ένα ευπρόσδεκτο σημάδι δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης της παγκόσμιας ενέργειας», δήλωσε ο Μάθιου Ντρος, μετεωρολόγος στο Maxar. «Παρ’ όλα αυτά, περιστασιακές καταστάσεις κρύου αέρα δεν μπορούν να αποκλειστούν για τον Νοέμβριο και τη χειμερινή σεζόν 2022-2023 συνολικά».

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου έχουν μειωθεί σημαντικά μετά την κορύφωσή τους τον Αύγουστο, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται  περίπου 80% πάνω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.

«Υψηλές, πάνω από τα κανονικά επίπεδα» θερμοκρασίες αναμένονται στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ ο ήπιος καιρός θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια του μήνα, σύμφωνα με τον Ντρος. Άλλοι μετεωρολόγοι αναμένουν τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες μετά το δεύτερο μισό του Νοεμβρίου.

Το φθινόπωρο στην Ευρώπη ήταν ήδη ασυνήθιστα ζεστό. Αυτό βοήθησε να διατηρηθεί το φυσικό αέριο στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης, οι οποίες είναι πλέον γεμάτες κατά περίπου 95% σε ολόκληρη την ήπειρο, με τις εγκαταστάσεις της Γερμανίας πάνω από τον στόχο σε σχεδόν 99%.

  • Πηγή:naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια