GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η ενεργειακή κρίση σπρώχνει τους επιχειρηματίες εστίασης σε λύσεις ανάγκης

Δεν αποκλείεται να δούμε κουβερτάκια αντί για εξωτερικές θερμάστρες και στην Ξάνθη.


Δεν αποκλείεται να δούμε κουβερτάκια αντί για εξωτερικές θερμάστρες και στην Ξάνθη.

  • Μαρία Τσιακίρογλου:
  • «Για να μπορούν να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις θα στραφούν σε διάφορες λύσεις, ακολουθώντας η κάθε μία τους δικούς της όρους και κανόνες…»

Η ενεργειακή κρίση σπρώχνει τους επιχειρηματίες του κλάδου σε λύσεις ανάγκης προκειμένου να γλιτώσουν το οικονομικό αδιέξοδο, παραδέχεται η Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης, κυρία Μαρία Τσιακίρογλου, κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση συναδέλφων της στη Θεσσαλονίκη να επιστρατεύσουν κουβερτάκια, αντί για σόμπες, ενόψει του Χειμώνα.

«Γιατί όχι; Για να μπορούν να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις θα στραφούν σε διάφορες λύσεις, ακολουθώντας η κάθε μία τους δικούς της όρους και κανόνες…» σχολιάζει ενδεικτικά η ίδια για το θέμα, καθώς, όπως επισημαίνει, «μεγάλο «αγκάθι παραμένει το ενεργειακό. Δεν είναι, άλλωστε, μόνον ελληνική αυτή η κρίση. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αφορά όλη την Ευρώπη. 

Οπότε, όλες οι θεμιτές λύσεις είναι αποδεκτές από τους επιχειρηματίες του κλάδου. 

Άλλωστε, πριν ακόμη ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση σε πολλές πόλεις της Ευρώπης τα καταστήματα εστίασης για περιβαλλοντικούς λόγους μοίραζαν κουβέρτες στους πελάτες τους, αντί να ανάβουν σόμπες. Δεν θα έπρεπε, επομένως, να μας ξαφνιάζει κάτι τέτοιο και στη δική μας χώρα…».

Είναι πάντως γεγονός ότι με τον εφιάλτη της ενεργειακής ακρίβειας να καραδοκεί, οι επιχειρηματίες της εστίασης -κυρίως των καφέ- στρέφονται σε λύσεις ανάγκης ενόψει του χειμώνα, προκειμένου να γλιτώσουν από την οικονομική ασφυξία. Αναλυτικότερα, οι υψηλές τιμές στην ενέργεια αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες των καφέ να αφήσουν τις εξωτερικές θερμάστρες, βρίσκοντας άλλους τρόπους για να ζεσταθούν οι πελάτες τους.

  • Έμποροι υγραερίου: «Βουτιά» 70% στις παραγγελίες

Εξίσου δυσοίωνη είναι η χειμερινή σεζόν και για τους εμπόρους που διοχετεύουν τις εξωτερικές θερμάστρες στην αγορά, καθώς η στροφή των επιχειρηματιών στην εστίαση σε οικονομικότερες λύσεις, σηματοδοτεί την επιβάρυνση που θα υποστούν οι βιομηχανίες της θέρμανσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέτος δεν υπάρχει ζήτηση για εξωτερική θερμάστρα με την πτώση, μάλιστα, που σημειώνει η αγορά να αγγίζει, τουλάχιστον, το 70%. Ενώ, δηλαδή, πέρυσι υπήρχαν μεγάλες παραγγελίες. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ενοικίαση για μία εξωτερική θερμάστρα πέρυσι κόστιζε 160 ευρώ για όλη τη χειμερινή σεζόν, ενώ φέτος αυξήθηκε στα 230 ευρώ.






































 

Δεν υπάρχουν σχόλια