GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αλιευτικό και ναυτικό μουσείο στολίδι για το Πόρτο Λάγος

Ένα  όραμα δύο – τριών ανθρώπων, του Μάρκου Καλφόπουλου, του αδελφού του και του Αργύρη Προμοίρα να κάνουν ένα αλιευτικό και ναυτικό μουσείο...


Ένα  όραμα δύο – τριών ανθρώπων, του Μάρκου Καλφόπουλου, του αδελφού του και του Αργύρη Προμοίρα να κάνουν ένα αλιευτικό και ναυτικό μουσείο στο Πόρτο Λάγος γίνεται πραγματικότητα.

 “Το σχολείο είναι ένα εμβληματικό κτίριο για το χωριό που είναι σχεδόν δύο δεκαετίες κλειστό,από το 2003 περίπου. Εχει κάποιες ζημιές και ο δήμαρχος Αβδηρων κ. Τσιτιρίδης υποσχέθηκε να τις αποκαταστήσει. Εχουμε κάνει επαφές για συλλογή αντικειμένων και επαφές με διάφορα ιδρύματα” μας δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Συλλόγου κ. Αργύρης Προμοίρας

“Το Πόρτο Λάγος, αποτελεί ένα ιστορικό λιμάνι για τη Θράκη. Να γίνει ένα μουσείο επισκέψιμο. Να έρθουν μαθητές, επισκέπτες από βαλκανικές χώρες και να δουν την ιστορία του χωριού μας. Θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα, θα είναι ένα στολίδι για την περιοχή” τόνισε.

Με παρέμβαση του δημάρχου τοποθετούνται παγκάκια, τραπέζια και κάδοι στο αλσύλλιο του Πόρτο Λάγος που πρόσφατα καθαρίστηκε από εθελοντές και πρέπει βέβαια να τα διατηρήσουμε σε καλή κατάσταση.

Επόμενη εθελοντική δράση ο καθαρισμός στην περιοχή της Νέας Κεσσάνης το Φεβρουάριο

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πρώτη μέρα εργασιών ένα όνειρο παίρνει σάρκα και οστά μετά από την συνάντηση των κατοίκων με τον Δήμαρχο Αβδήρων του ζητήσαμε  το κτήριο που στεγαζόταν το Δημοτικό σχολείο κλειστό για δεκαετίες, θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυναμεις μας να το κάνουμε επισκέψιμο αλιευτικό και ναυτικό μουσείο, ένα στολίδι για τον τόπο μας.

Ηδη έχουμε ξεκινήσει την συλλογή αντικειμένων…….

  • ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΜΠΟΡΟΥΜΕ..




Δεν υπάρχουν σχόλια