GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο αν… φοράς μπουφάν στο αυτοκίνητο!

  Τσουχτερά πρόστιμα και απαγορεύσεις φέρνει ο νέος ΚΟΚ, με τον σωστό ρουχισμό να είναι απαραίτητος προκειμένου οι οδηγοί να μην βρουν τον… ...

 


Τσουχτερά πρόστιμα και απαγορεύσεις φέρνει ο νέος ΚΟΚ, με τον σωστό ρουχισμό να είναι απαραίτητος προκειμένου οι οδηγοί να μην βρουν τον… μπελά τους!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του ΚΟΚ, οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να φροντίζουν, ώστε να έχουν πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων τους για να οδηγούν με ασφάλεια στον δρόμο.

Έτσι, σε περίπτωση που οδηγούν φορώντας το παλτό ή το μπουφάν τους, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, «ο ΚΟΚ δεν λέει για το μέγεθος του μπουφάν και πώς θα είναι το μπουφάν, όμως, υπάρχει μια κοινή λογική ότι ο οδηγός πρέπει να έχει μια ελευθερία κινήσεων. Δεν μπορεί κάποιος να είναι καλυμμένος με κουβέρτα και να οδηγεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νέος ΚΟΚ που έχει τεθεί σε διαβούλευση περιλαμβάνει αυστηρότερες ποινές.

«Όσως εφαρμοστεί έως και το τέλος του χρόνου. […] Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση καθώς προβλέπεται αυστηροποίηση κάποιων ποινών που ευθύνονται για τα τροχαία ατυχήματα , όπως η αντικανονική προσπέραση, το αλκοόλ, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, σχολίασε ότι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι υποχρεωτική.

Όπως είπε, «πλέον τα τελευταία χρόνια με την κλιματική αλλαγή και στα μεγάλα αστικά κέντρα υπάρχει έντονη χιονόπτωση. 

Το σημαντικότερο είναι να γνωρίζουμε πώς να τις τοποθετούμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια