GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΚΤΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;;; – ΜΗΠΩΣ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ

Μπορεί να έχουν τα δίκια τους που φωνάζουν για την ΥΠΟ στελέχωση οι συνδικαλιστές του δημοσίου, σε σχέση πάντοτε με τα δεδομένα των προηγούμ...


Μπορεί να έχουν τα δίκια τους που φωνάζουν για την ΥΠΟ στελέχωση οι συνδικαλιστές του δημοσίου, σε σχέση πάντοτε με τα δεδομένα των προηγούμενων δεκαετιών, όμως και τότε και τώρα η ταλαιπωρία των πολιτών είναι η ίδια από το δαιδαλώδες δημόσιο σύστημα λειτουργίας των υπηρεσιών.

Έχουν δίκιο οι συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα που λένε ότι η υποστελέχωση των δημοσίων υπαλλήλων έπιασε κόκκινο όμως παράλληλα, ο κόσμος μέσο του διαδικτύου έφτασε στο … φεγγάρι.

Μάλλον ξεχνούν ότι όταν ένας υπάλληλος του δημοσίου που είναι γνώστης της τεχνολογίας και του διαδικτύου και θέλει να δουλέψει, κανένας πολίτης δεν στέκεται στην ουρά για να εξυπηρετηθεί.

Άρα στον αιώνα του διαδικτύου που την δουλειά δέκα εργαζομένων την βγάζει ένας υπάλληλος και ένας κομπιούτερ, στην Ελλάδα μιλούμε για υποστελέχωση του δημοσίου.

Να αναφερθεί βεβαίως το γεγονός ότι την τελευταία πεντηκονταετία εκτός από εργασιακό «βόλεμα» των ψηφοφόρων στο δημόσιο, υπήρχε και μία θέση εργασίας και σε αυτό δεν φταίνε οι συνδικαλιστές αλλά το πολιτικό σύστημα που εδώ και μία πεντηκονταετία περίπου, επιβίωσε χάρις σε αυτή την πρακτική και εδώ ένα δίκιο το έχουν οι συνδικαλιστές.

Η πολιτική ελίτ του τόπου αφού βόλεψε τον μισό πληθυσμό στο δημόσιο εξασφαλίζοντας πολιτική «πελατεία», κάτι που συμβαίνει ακόμα και στις μέρες μας, βασικά δεν άλλαξε τίποτε, αφαίρεσαν θέσεις από τον ιδιωτικό τομέα αφού πλέον κανένας δεν γινόταν τεχνίτης, αγρότης, μεταφορέας ή χαμάλης.

Άρα το έγκλημα που διέπραξε το πολιτικό σύστημα εδώ και 50 χρόνια, ήταν αυτό ακριβώς, διόγκωσε το δημόσιο και συρρίκνωσε τον ιδιωτικό τομέα.

Όλα αυτά τα λάθη τα πληρώνουμε σήμερα και δυστυχώς για τις επόμενες γενιές θα είναι ακόμη χειρότερα και εδώ είναι το δίκιο των συνδικαλιστών οι οποίοι θέλουν να πουν αυτό που δεν λένε.

Εκσυγχρόνισε το δημόσιο, μείωσε των αριθμό των υπαλλήλων αλλά στήριξε την εργασία στον ιδιωτικό τομέα με καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ένα δίκιο οι συνδικαλιστές το έχουν αλλά όπως και ο υπόλοιπος πληθυσμός που να το βρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια