GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέα Δημοκρατία: Ποιοι αυτοδιοικητικοί θα είναι υποψήφιοι βουλευτές (ονόματα)

Από την μεγάλη «δεξαμενή» της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να αντλήσει πολλούς υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους η ...


Από την μεγάλη «δεξαμενή» της τοπικής αυτοδιοίκησης αναμένεται να αντλήσει πολλούς υποψηφίους στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους η Νέα Δημοκρατία. Οι υποκλοπές και το «νέφος» με το οποίο σκέπασαν την πολιτική ζωή του τόπου δεν έχουν αφήσει να διαφανεί ποια θα είναι η ακριβής ημερομηνία που θα στηθούν κάλπες. Τούτο, σε συνδυασμό με το ότι οι πρώτες εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, καθιστά ακόμα πιο δύσκολη τη μάχη όσων θα κατέλθουν στο κυνήγι των σταυρών. Όπως και να έχει, η προετοιμασία των «γαλάζιων» υποψηφίων (ή αυτών που θεωρούν ότι θα είναι υποψήφιοι) συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Α’ Αθηνών

Στην Α’ Αθηνών, την πιο σημαντική εκλογική περιφέρεια, η αποχώρηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου δημιούργησε μια ελεύθερη θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφιοι στην εν λόγω εκλογική περιφέρεια αναμένεται να είναι οι αντιδήμαρχοι Αθηναίων Άννα Ροκόφυλλου και Χρήστος Τεντόμας. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος είχε κατέλθει εκ νέου στο παρελθόν υποψήφιος βουλευτής, δίχως επιτυχία.

Ο Γιώργος Δημόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αττικής, πιθανολογείται ότι θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην ίδια κονίστρα, ενώ από την Πειραιώς εξετάζουν και μια δυναμική γυναικεία υποψηφιότητα, όπως αυτή της δικηγόρου (και με μεγάλη αναγνωρισημότητα) Εβίτας Βαρελά.

Βόρειος και Νότιος Τομέας

Υποψήφιοι στον βόρειο τομέα θα είναι ο αντιδήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Μανώλης Κουτσογιαννάκης αλλά και η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου «Αγία Βάρβαρα», Φωτεινή Βρύνα. Η τελευταία, άλλωστε, ήταν υποψήφια και στο παρελθόν. Το πρόσωπο της νέας γενιάς στα γαλάζια ψηφοδέλτια θα είναι η Αθανασία Οικονόμου, η οποία είναι Τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ και Πολιτικος Μηχανικος.

Μπορεί στο νότιο τομέα να υπάρχουν «βαριά» ονόματα (Νίκος Δένδιας, Τάκης Θεοδωρικάκος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Διονύσης Χατζηδάκης), όμως και εκεί οι θα υπάρχουν αυτοδιοικητικές υποψηφιότητες. Μια εξ αυτών, θα είναι της Δήμητρας Νάνου, της αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα.

Συνωστιμός… Μακεδόνων αντιπεριφερειαρχών

Υποψήφιοι βουλευτές αναμένεται να είναι αρκετοί αντιπεριφερειάρχες από την βόρεια Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Βούλα Πατουλίδου (αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης), ο Ιωάννης Γιώργος (αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής) και η Σοφία Μαυρίδου (αντιπεριφερειάρχης Πιερίας) είναι μεταξύ αυτών.

Το σενάριο περί υποψηφιότητας του Άγγελου Χαριστέα, αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας, διαψεύστηκε από τον ίδιο.

Παράλληλα, υποψήφια βουλευτής αναμένεται να είναι η αντιδήμαρχος Σερρών Χρυσάνθη Παλάζη.

Δυτική Μακεδονία

Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος στην περιοχή, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κιοσές επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Φλώρινα. Ο Σταύρος Παπασωτηρίου, διοικητής στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην ίδια περιοχή.

Τα ονόματα των νέων υποψηφίων που ακούγονται για την Κοζάνη είναι αυτά των αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιου Κανά, και του πρώην περιφερειάρχη Γιώργου Δάκη, χωρίς ωστόσο να έχει οριστικοποιηθεί κάτι.

Τι θα γίνει στο «χωριό» του Πάτση

Στα Γρεβενά, τόπο καταγωγής και εκλογής του διαγραφέντος για σκάνδαλα με κόκκινα δάνεια και εταιρείες offshore Ανδρέα Πάτση, προβάδισμα έχει ο τοπικός αντιπεριφεριάρχης Σάκης Φωλίνας , ενώ ενδεχομένως να είναι υποψήφιος και ο Χρήστος Βλαχοκώστας, δασολόγος και γνωστό στέλεχος της παράταξης την περιοχή.

Κάμπος

Όσον αφορά στη Θεσσαλία, οι αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Τρικάλων, Δωροθέα Κολυνδρίνη και Χρήστος Μιχαλάκης αντίστοιχα, αναμένεται να είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Επίσης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου, επρόκειτο να είναι υποψήφια.

Έβρος και Ήπειρος

Πιθανή θεωρείται η βουλευτική υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος ωστόσο λοξοκοιτάζει και προς το δήμο Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, υποψήφιος αναμένεται να είναι και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια