GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μπήκε επιτέλους στη ζωή μας η κάρτα ΑΜΕΑ αλλά με “κενά” του Νόμου …

Ένα χρόνιο αίτημα έγινε πλέον πραγματικότητα. Η κάρτα ΑΜΕΑ είναι πλέον στη ζωή μας και μπορούν να την αποκτήσουν όλα τα Άτομα Με Ειδικές Ανά...


Ένα χρόνιο αίτημα έγινε πλέον πραγματικότητα. Η κάρτα ΑΜΕΑ είναι πλέον στη ζωή μας και μπορούν να την αποκτήσουν όλα τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες – Ικανότητες που έχουν πιστοποιηθεί από τα ΚΕΠΑ με αναπηρία 50% και άνω.

  • Οι κάτοχοι Κάρτας Αναπηρίας μπορούν με την επίδειξη της:

– Να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και να απολαμβάνουν κάθε απαιτούμενη διευκόλυνση

– Να την χρησιμοποιούν ως δικαιολογητικό αντί της Γ.Α.Π.Α. για τα αναγραφόμενα σε αυτήν δεδομένα.

Στο επόμενο στάδιο, σταδιακά θα ενσωματώνονται παροχές στην Κάρτα.

Για κάθε νέα παροχή που θα ενσωματώνεται στην Κάρτα, θα ενημερώνεστε στα στοιχεία επικοινωνίας που θα έχετε καταχωρήσει στο σύστημα.

  • Πώς μπορώ να αποκτήσω την Κάρτα Αναπηρίας;

 Μπορείτε είτε (α) να κάνετε αίτηση στο karta.epan.gov.gr, ώστε θα παραχθεί σχετικό έγγραφο το οποίο μπορείτε να τυπώσετε, είτε (β) μέσω της εφαρμογής wallet.gov.gr, ώστε θα έχετε την Κάρτα στο κινητό σας τηλέφωνο.

  • Τέλος

Ο Νομοθέτης ξέχασε να συμπεριλάβει στους δικαιούχους όλα εκείνα τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες – Ικανότητες που έχουν πάρει αποφάσεις εφ όρου ζωής (μόνιμης αναπηρίας) πριν από το 2010 (αποφάσεις ΑΣΥΕ κ.α.), καθώς και όλους εκείνους που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία μονιμοποίησης της αναπηρικής τους σύνταξης.

 Ας ελπίσουμε γρήγορα θα πέσει στην αντίληψη του κυρίου Υπουργού και θα δοθεί λύση και γι αυτούς τους συνανθρώπους μας.

  • Τσορλίδης Γεωργ Αναστάσιος
  • Υπάλληλος ΕΣΥ Συγγραφέας 

Δεν υπάρχουν σχόλια