GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: “Γνωριμία με το προσφυγικό παρελθόν της Ξάνθης” στο Λαογραφικό μουσείο

  Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Η άφιξη κι η εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης”  το Ιστο...

 


Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 στις 19:00 στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Η άφιξη κι η εγκατάσταση των προσφύγων στο Ν. Ξάνθης” 
το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης παρουσιάζει μια ιδιαίτερη πτυχή της ιστορίας.

Μια ομιλία με τίτλο:

«Γνωριμία με το προσφυγικό παρελθόν της Ξάνθης: άφιξη & εγκατάσταση των προσφύγων, στεγαστική αποκατάσταση και χωρικοί μετασχηματισμοί».

Την ομιλία παρουσιάζει η κ. Ειρήνη Χαρά Τσετινέ, Αρχιτέκτων Μηχανικός MSc, Υποψήφια Διδάκτορας Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΔΠΘ.

Η ομιλία αφορά την εγκατάσταση των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής στην περιοχή της Ξάνθης, το ιστορικό δημιουργίας των προσφυγικών συνοικισμών, την παρουσίαση των αρχιτεκτονικών τους χαρακτηριστικών και την καταγραφή – αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασής τους.

Στόχος είναι η ενημέρωση του ευρύτερου κοινού της πόλης, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς, γύρω από το τμήμα αυτό της τοπικής ιστορίας και η ευαισθητοποίησή του σχετικά με την πολιτισμική κληρονομιά που χάνεται με το πέρασμα των χρόνων.

Οργάνωση: Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης | Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια